طرز تهیه خورش لوبیا سبز

به گزارش وبلاگ بهابادی، خورش لوبیا سبز یکی دیگر از خورش های معروف ایرانی است که هواداران زیادی هم دارد. این خورشت هواداران زیادی دارد هم از جانب گوشت خواران و هم از جانب گیاه خواران. این خورش خوشمزه را می توان به دو صورت، برای گیاه خواران و گوشت خواران، طبخ کرد. لوبیا سبز سرشار از آهن است. بنابراین لوبیا سبز می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت در غذای گیاه خواران باشد. به همین علت، خورش لوبیا سبز می تواند غذایی بسیار مناسب و سرشار از آهن برای گیاه خواران باشد. پس از آنجایی که این غذای خوشمزه برای همه ذائقه ها مناسب است، در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه خورش لوبیا سبز را توضیح دهیم.

طرز تهیه خورش لوبیا سبز

دستور تهیه خورش لوبیا سبز

دستور پختی که در ادامه برای خورشت لوبیا سبز شرح خواهیم داد برای 4 نفر مناسب خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه خورش لوبیاسبز

گوشت خورشتی400 گرم
پیاز1عدد
سیر2حبه
گوجه فرنگی2عدد
لوبیا سبز300گرم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آب لیمو1قاشق چایخوری
سیب زمینی1عدد بزرگ
فلفل سیاه و روغنبه مقدار لازم
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش لوبیا سبز

همانطور که گفتیم این مقدارهای ذکر شده برای مواد اولیه برای 4 نفر است. در طرز تهیه خورش لوبیا سبز

  1. در ابتدا باید پیازی که به خوبی شستیم را برش دهیم. می توانیم برای زیباتر شدن و یا حس کردن پیاز در زیر دندان، آن را به شکل نگینی خرد کنیم.
  2. قابلمه ای که انتخاب کردیم را بر روی حرارت قرار داده و پس از گرم شدن روغن را به آن اضافه می کنیم.
  3. کمی صبر می کنیم تا روغن نیز گرم گردد. پس از گرم شدن روغن پیاز را اضافه می کنیم تا تفت داده گردد.
  4. بعد از کمی صبر کردن، دقیقا در زمانی که پیاز کمی رنگ عوض کرد و تفت داده شد، سیر رنده شده یا خرد شده (رنده کردن سیر یا خرد کردن آن سلیقه ای است به شما بستگی دارد) را به آن اضافه می کنیم.
  5. پس از این که سیر نیز مقداری تفت داده شد، می توانیم فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنیم (افزودن فلفل سیاه نیز سلیقه ای است).

طبخ گوشت در خورشت لوبیا سبز

  1. تا زمانی که پیاز رنگ طلایی به خود نگرفته است باید تفت بزنید. زمانی که پیاز رنگ طلایی به خود گرفت باید گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید.
  2. گوشت خورشتی خود را از قبل به میزان هایی یکسان خرد کنید تا هم خورت لوبیا سبزمان ظاهری زیبا داشته باشد و هم گوشت زیاد میزان بزرگی نداشته باشد.
  3. هنگامی که گوشت را به پیازها اضافه می کنیم باید صبر کنیم تا هر 4 طرف گوشت به یک میزان سرخ گردد. با این کار گوشت کمی تفت داده می گردد.
  4. هنگامی که گوشت تغییر رنگ داد، زمان آن است که مقداری آب جوش را به قابلمه اضافه کنیم. بعد از افزودن آب جوش به قابلمه، مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید.
  5. حال باید بگذارید تا گوشت داخل قابلمه به آرامی بر روی حرارتی پایین بپزد. بعد از حدود یک تا دو ساعت بر روی شعله و حرارت کم، گوشت خورشت لوبیا سبز شما به میزان کافی مغز پخت شده است.
  6. توجه داشته باشید که در این مدت هر چند وقت یک بار آب خورشت خود را چک کنید. در صورتی که آب خورشت شما کم شده بود، دوباره به خورشت خود مقداری آب جوش اضافه کنید.
  7. بعد از یک الی دو ساعت خورشت خود را چک کنید. بعد از این که از پخته شدن گوشت ها مطمئن شدید، وقت آن است تا رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. بهتر است تا رب را در ماهیتابه ای جدا مقداری تفت دهید و سپس آن را به خورشت اضافه کنید.

افزودن لوبیا سبز

ترجیحاً از لوبیا سبز تازه بهره ببرید تا هم از خاصیت آن بهره مند شوید و هم طعمی بهتر و تازه تر را بچشید. لوبیا سبز را شسته و سپس به میزان دلخواه خود خرد نموده و به خورشت اضافه کنید. روش بهتری نیز در طرز تهیه خورش لوبیا سبز برای افزودن لوبیا سبز به خورشت وجود دارد.

  1. می توانید در ابتدا به مدت 10 الی 15 دقیقه لوبیا سبز را در ماهیتابه ای جداگانه بخارپز کنید.
  2. سپس بعد از بخار پز شدن لوبیا سبز باید آن را کمی تفت دهید.
  3. بعد از این که لوبیا سبز تفت داده شد می توانید آن را به خورشت خود اضافه کنید.

نکاتی درباره طرز تهیه خورش لوبیا سبز

  • به یاد داشته باشید که معمولا در خورشت ها نمک را در ابتدا به آن نباید افزود. در خورشت لوبیا سبز نیز بهتر است تا نمک را در ابتدا به خورشت اضافه نکنیم. زیرا که باعث می گردد گوشت دیرتر پخته گردد. نمک و لیمو را می توانید در آخرین مرحله از پخت خورشت، به خورشت لوبیا سبز خود اضافه کنید.
  • برای خوش طعم تر شدن و حتی زیبایی ظاهری خورشت خود، می توانید در کنار خورشت خود سیب زمینی های خلال شده و سرخ شده را به آن اضافه کنید. قبل از سرو خورشت در ظرف در کنار خورشت سیب زمینی های سرخ شده را بریزید.
  • بعلاوه می توانید در هنگام سرخ کردن سیب زمینی، هویج را خلالی نموده و سرخ کنید. در کنار خورشت خود سیب زمینی و هویج خلالی و سرخ شده را اضافه کنید تا طعم بهتری در کنار خورشت داشته باشید.
  • در صورت علاقه نیز می توانید گوجه فرنگی را به صورت گرد خرد نموده و داخل خورشت همراه با لوبیا سبز اضافه کنید.

مخصوص گیاه خواران

موارد مورد احتیاج و روش طبخ خورش لوبیا سبز مخصوص گیاه خواران، همچون روشی است که در این مطلب ذکر کردیم. تنها تفاوت آن بخش افزودن گوشت است. تمامی مراحل یکسان است به جز این که در خورشت گوشت اضافه نمی کنیم. اما تفاوت اندکی نیز وجود دارد. در مراحلی که در بالا شرح دادیم، گفتیم که می توانیم سیب زمینی را خلال شده و سرخ شده در کنار خورشت اضافه کنیم. اما در این دستور پخت بهتر است در تفت دادن پیاز، در همان ابتدا سیب زمینی های خلالی را نیز اضافه کنیم. بعلاوه می توانیم برای بهتر شدن طعم، قارچ نیز به آن اضافه کنیم.

موارد دیگر نیز بر اساس سلیقه خواهد بود. مثلا می توان به جای استفاده از رب گوجه فرنگی، از گوجه رنده شده استفاده کرد. حتی ممکن است گوجه رنده شده طعم و لعاب بهتری نسبت به رب گوجه فرنگی داشته باشد.

جمع بندی

به طور کل خورشت از واجبات سفره های ایرانی است. خورشت لوبیا سبز یکی از غذاهای محبوب ایرانی بوده که از این قاعده مستثنی نیست. در این مطلب سعی کردیم تا به طور کامل طرز تهیه خورش لوبیا سبز را برای شما شرح دهیم. این غذا هم باب طبع گوشت خواران و هم باب طبع گیاه خواران است. بعلاوه این غذا یکی از غذاهای مناسب و جایگزین گوشت برای گیاه خواران است. زیرا که لوبیا سبز سرشار از آهن بوده و می تواند کمبود آهن گیاه خواران را جبران نماید. نگران کالری و چربی زیاد نباشید. زیرا که این خورشت عاری از چربی و بعلاوه دارای کالری کم است و وعده ای مناسب برای تمام ذائقه هاست.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه خورش لوبیا سبز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش لوبیا سبز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید