یک غذای ساده و بدون گوشت برای ناهار
به گزارش وبلاگ بهابادی، نرگسی پلو شیرازی یکی از غذاهای مقوی و خوش طعمی است که در فصول مختلف سال تهیه می شود. اگر زمستان باشد می توانید آن را با زردک درست کنید.
نرگسی پلو یکی از غذاهای خوشمزه شیرازی است که بسیار ساده و سریع درست می شود. اگر داخل این غذا سیر بریزید به آن دمپختک سیر نرگسی نیز می گویند. هویج خواص بسیاری دارد؛ از جمله معده را تقویت می کند، سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و همچنین از اختلالات گوارشی و زخم معده جلوگیری می کند. می توانید نرگسی پلو را با سینه یا ران مرغ یا به تنهایی تهیه کنید. با وبلاگ بهابادی همراه باشید تا طرز تهیه نرگسی پلو شیرازی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه نرگسی پلو شیرازی
- برنج 4 پیمانه
- سیر 1 بوته
- عدس 1 پیمانه
- هویج 4 عدد
- شوید 1/2 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- زعفران به اندازه لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه نرگسی پلو شیرازی
مرحله اول
برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید. پوست سیر را جدا کرده و رنده کنید. سپس عدس را با اندازهی آب ولرم به مدت 1 ساعت خیس کنید و بعد از آن داخل قابلمه با اندازهی نمک بریزید و زمان دهید تا بپزد.
مرحله دوم
پیاز را بشویید و خلالی خرد کنید. سپس داخل تابه با اندازهی روغن تفت دهید. وقتی سبک شد کمی زردچوبه اضافه کنید. سپس هویج ها را با رنده درشت یا خلال درشت خرد کرده و پیاز را اضافه نمایید. در تابه را بگذارید تا هویج ها با بخار کمی نرم شوند و به روغن بیفتند.
مرحله سوم
وقتی هویج ها نرم شدند سیر رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر خارج شود. عدس پخته شده و آبکش کرده را به مواد اضافه کنید. سپس اندازهی فلفل سیاه به همراه پودر لیموعمانی افزوده و مخلوط نمایید.
مرحله چهارم
برنج را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. وقتی نرم شد آبکش کنید و کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را بگذارید. سپس یک لایه برنج بریزید و اندازهی از مواد نرگسی را با برنج مخلوط نمایید. این کار را ادامه دهید تا مواد نرگسی تمام شود. سپس برنج را به مدت 45 دقیقه دم بگذارید. در انتهای پخت کمی کره یا روغن روی برنج بریزید و در ظرف سرو کنید و به تنهایی یا با مرغ پخته شده میل نمایید.
اگر به غذاهای ایرانی علاقه دارید، شیش کباب را امتحان کنید.
نکات کلیدی در تهیه نرگسی پلو شیرازی
- به جای پودر لیمو عمانی می توانید کمی آبلیمو اضافه کنید.
- اگر دوست دارید پلو شما زردرنگ نباشد، زردچوبه را حذف کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن دستورهای آشپزی بیشتر طرز تهیه پیتزا کاسه ای را بخوانید.
منبع: پیام دلتا