ادویه ماکارونی چیست ؟ ، برترین ادویه ها
به گزارش وبلاگ بهابادی، ماکارونی غذایی اصلی برای بسیاری از خانواده ها در جهانست و نکته جالب در خصوص این غذای اصالتا ایتالیایی این است که در جای جای جهان آن را به روش های مختلف تهیه و با ادویه ها و سس های مختلف همراه می نمایند تا غذاهایی لذیذ و خوش طعم درست نمایند. به طور کلی برای انتخاب ادویه تا سس های کلاسیک مثل سس گوجه فرنگی گرفته تا سس مدرن پستو برای ماکارونی نکات و جزییات زیادی وجود دارد که در این مقاله و در تکمیل مقاله کالری ماکارونی که قبلا در کتاب کاله منتشر کردیم، بعضی از مهترین ادویه ها، چاشنی ها تا سس های ماکارونی را آنالیز خواهیم کرد.
ادویه ماکارونی چیست ؟
ادویه های مختلفی برای تزیین و افزایش طعم غذاها به کار می رود. یکی از این ادویه ها، ادویه ماکارونی است. این ادویه به عنوان یکی از پرکاربردترین ادویه های خانگی برای تهیه ماکارونی، در سراسر دنیا شناخته شده است.
ادویه ماکارونی معمولا ترکیباتی از جمله فلفل قرمز، سیر، بابونه، ادویه جات خشک، برگ بو، فلفل سیاه و سایر ادویه های مختلف دارد. هر کدام از این ادویه ها دارای طعم و عطر متفاوتی هستند و با ترکیب آن ها با هم می توانید طعم و حس خود را در غذا تغییر دهید.
از این ادویه می توانید در تهیه انواع غذاها از جمله پیتزا، پاستا، سس های گوشت و سبزیجات و غیره بهره ببرید. این ادویه می تواند طعمی فوق العاده و خاص به غذای شما ببخشد و باعث گردد تا غذای شما بیشتر موردپسند خانواده و میهمانان تان قرار بگیرد. بعلاوه، چاشنی ماکارونی می تواند به عنوان یکی از ادویه هایی باشد که در کنار همه غذاهای خود بهره ببرید تا غذاهای خود را متنوع تر کنید.
ادویه های اصلی ماکارونی
ادویه یک ترکیب ایرانی است که معمولا در غذاهای برنجی، خورش ها و سوپ ها استفاده می گردد. به طور معمول چاشنی ماکارونی اصلی که برای تمام غذاها قابل استفاده باشد، شامل دارچین، هل، زیره، جوز هندی و حتی گلبرگ های گل رز است. این ادویه ها را می توان به عنوان چاشنی انواع ماکارونی و پاستا مانند طرز تهیه ماکارونی با گوشت یا حتی طرز تهیه ماکارونی با سویا استفاده کرد. اما در کل برای تهیه ماکارونی، هم می توانید از هر ادویه به صورت جدا و به مقدار دلخواه خود بهره ببرید و هم ادویه مخصوص و مخلوط شده به کار ببرید.
ادویه مخصوص ماکارونی و طرز تهیه آن
ادویه ای که مخصوص ماکارونی باشد می تواند ترکیبی از دارچین، هل، تخم گشنیز، زنجبیل، فلفل قرمز و سیاه، میخک، زردچوبه، جوز هندی، گلپر و حتی ادویه کاری باشد. کافی است همه را به مقدار یک قاشق غذاخوری با هم مخلوط کنید و در مخلوط کن بریزید تا خوب پودر شوند. آنگاه یک ادویه خوب و مناسب پخت انواع ماکارونی به خصوص طرز تهیه ماکارونی با مرغ خواهید داشت.
یک نکته مهم این است که ادویه هایی مثل جوز هندی، میخک و پودر زنجبیل بهتر است در ترکیب ادویه ای باشد که می خواهید با آن ماکارونی خود را با گوشت مرغ یا انواع گوشت دیگر تهیه کنید. در غیر این صورت اگر از سویا استفاده می کنید یا ماکارونی تان کاملا گیاهی است بهتر است این ادویه ها را در ترکیب تان حذف کنید.
یکی دیگر از گزینه های مناسب برای استفاده به عنوان چاشنی پاستا یا ماکارونی به سبک ایتالیایی ترکیب زیر است:
- دو قاشق غذاخوری ریحان خشک
- یک قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک
- یک قاشق چایخوری برگ آویشن خشک
- یک قاشق چایخوری پودر سیر
طرز تهیه ادویه مناسب پاستای ایتالیایی
بعد از این که ادویه های بالا را آماده کردید، همه را در مخلوط کن بریزید و اجازه دهید خوب با هم مخلوط شوند. این چاشنی ترکیبی را برای تهیه انواع پاستا و حتی در طرز تهیه سالاد ماکارونی بهره ببرید.
ادویه های مناسب پخت ماکارونی
همان طور که در بالا هم اشاره کردیم، چاشنی ماکارونی می تواند به صورت مجزا و برحسب ذائقه در ترکیب سس ماکارونی استفاده گردد. اما به طور کلی ادویه های مناسب پخت ماکارونی شامل موارد زیر است:
- زعفران: زعفران یک ادویه با ارزش در آشپزی ایرانی است و برای طعم و رنگ دادن به بسیاری از غذاها از جمله برنج، خورش و سوپ استفاده می گردد. بعلاوه می توان از آن برای چاشنی پاستا مانند تهیه پاستا زعفرانی در خانه استفاده کرد.
- زردچوبه: زردچوبه یک ادویه زرد روشن است که معمولا در غذاهای ایرانی استفاده می گردد. طعم کمی تلخ و خاکی دارد و اغلب برای رنگ دادن به غذاها استفاده می گردد. می توان از آن برای چاشنی انواع ماکارونی مانند طرز تهیه ماکارونی با مرغ استفاده کرد.
- دارچین: دارچین یک ادویه شیرین و معطر است که در بیشتر غذاهای ایرانی استفاده می گردد. می توان از آن برای طعم دادن به غذاهای برنجی، خورش و سوپ و بعلاوه غذاهایی که با ماکارونی درست می گردد مثل طرز تهیه ماکارونی با سویا استفاده کرد. اگر ماکارونی با سویا درست می کنید حواستان باشد دارچین یکی از گزینه های خوب برای گرفتن طعم سویاست.
- نعناع: نعناع گیاهی با عطر عالی است که می توان از آن برای طعم دادن غذاهای مختلف به خصوص انواع پاستا ایتالیایی بهره ببرید.
- سیر: سیر یک ماده اصلی در بسیاری از غذاهایی است که با ماکارونی تهیه می گردد و طعمی معطر و کمی شیرین به آن اضافه می نماید. می توان آن را به صورت تازه یا خشک استفاده کرد و می توان آن را به سس اضافه نمود، با سبزیجات تفت داد یا با گوشت تفت داد. سیر هم یکی از ادویه های مناسب برای اضافه نمودن به سویا برای از بین بردن طعم و بوی آن است. از سیر می توانید در طرز تهیه پاستا با سس پستو بهره ببرید.
- ریحان: ریحان گیاهی معطر است که معمولا در غذاهای ایتالیایی استفاده می گردد. طعم کمی شیرین و فلفلی دارد و به خوبی با سس های مبتنی بر گوجه فرنگی جفت وجور می گردد. ریحان تازه را می توان به عنوان چاشنی به غذاهای پاستایی اضافه نمود یا در طرز تهیه پستو از آن استفاده کرد.
- پونه کوهی: پونه کوهی گیاهی تند است که معمولا در غذاهای ایتالیایی و مدیترانه ای استفاده می گردد. طعم کمی تلخ و خاکی دارد و به خوبی با سس های گوجه فرنگی ترکیب می گردد. پونه کوهی خشک را می توان به سس انواع ماکارونی اضافه نمود یا روی غذاهای پاستایی مثل طرز تهیه پاستا ایتالیایی چیکن موزارلا با ادویه و سس پاشید.
- فلفل قرمز: تکه های فلفل قرمز طعمی تند به غذاهای که در آن ماکارونی دارد، می بخشد. فلفل قرمز را می توان در طرز تهیه پاستا بادمجان استفاده کرد.
- رزماری: رزماری یک گیاه معطر است که معمولا در غذاهای مدیترانه ای استفاده می گردد و به خوبی با سس های گوشتی همراه می گردد. رزماری تازه را می توان به سس ها اضافه نمود یا برای طعم دادن به سبزیجات برشته و یا طرز تهیه پاستا ایتالیایی چیکن موزارلا با ادویه و سس استفاده کرد.
- آویشن: آویشن گیاهی معطر است که معمولا در غذاهای فرانسوی و مدیترانه ای استفاده می گردد. طعم کمی شیرین دارد و به خوبی با سس های که گوجه فرنگی دارند همراه می گردد. آویشن تازه را می توان به سس ماکارونی و سالاد ماکارونی اضافه نمود یا برای طعم دادن به سبزیجات و در طرز تهیه سالاد ماکارونی با کالباس استفاده کرد.
- جعفری: جعفری گیاهی معتدل است که معمولا به عنوان چاشنی در غذاهای ماکارونی استفاده می گردد. طعم کمی تلخ دارد و گزینه خوبی برای سس ماکارونی است. جعفری تازه را می توان خرد نموده و برای طعم بیشتر روی ظرف های پاستا بپاشید.
برترین زمان اضافه نمودن ادویه ماکارونی
برترین زمان برای اضافه نمودن ادویه به ماکارونی در هنگام پخت و آماده کردن سس ماکارونی است. مثلا ادویه هایی مثل فلفل قرمز، فلفل سیاه و سیر از آن دسته ترکیباتی هستند که ممکن است طعم تند و تیزی به غذا اضافه نمایند، بنابراین برترین زمان اضافه نمودن آن ها حین آماده کردن سس ماکارونی است. اما بعضی از ادویه ها مثل زعفران و پاپریکا را می توانید زمانی که غذا را آماده سرو می گردد به ماکارونی تان اضافه کنید.
فقط همواره حواستان باشد علاوه بر دقت به زمان اضافه نمودن ادویه باید حواستان باشد که بیش از حد استفاده نکنید چون با این کار طعم موادی که داخل ماکارونی یا پاستای تان به کار می برید از بین خواهد رفت.
انواع سس های مناسب برای ماکارونی
سوای چاشنی یا ادویه، قطعا سسی که برای تهیه انواع ماکارونی و پاستا هم استفاده می گردد، می تواند در طعم و عطر این غذا موثر باشد. در ادامه بخشی از سس های مناسب برای ماکارونی را آنالیز می کنیم.
سس گوجه فرنگی: سس گوجه فرنگی یک چاشنی کلاسیک برای پاستا و ماکارونی است و مورد علاقه بسیاری از مردم است. درست کردن آن آسان است و می توان آن را به دلخواه شخصی سازی کرد. برای تهیه سس گوجه فرنگی ساده، سیر و پیاز را در روغن زیتون تفت دهید، گوجه فرنگی های له شده را اضافه کنید و با نمک، فلفل و چاشنی مزه دار کنید. بعلاوه می توانید گوشت، سبزیجات یا پنیر را برای طعم بیشتر به سس اضافه کنید. اگر قبلا دستورهای کتاب کاله را مطالعه نموده باشید احتمالا طرز تهیه پاستای خانگی با سس گوجه فرنگی را دیده اید.
سس پستو: پستو یک چاشنی خوش طعم و همه کاره برای پاستا است. با ریحان تازه، سیر، پنیر پارمزان و روغن زیتون درست می گردد. برای تهیه پستو، تمام مواد را در غذاساز مخلوط کنید تا یکدست گردد. بعلاوه می توانید سبزیجات، آجیل یا پنیر دیگری را برای طعم دادن به پستو اضافه کنید.
سس آلفردو: سس آلفردو چاشنی غنی و خامه ای برای پاستا است. با کره، خامه غلیظ و پنیر پارمزان درست می گردد. برای تهیه سس آلفردو، کره را در یک قابلمه آب کنید، خامه غلیظ را اضافه کنید و بجوشانید تا غلیظ گردد. پنیر پارمزان را اضافه کنید و با نمک و فلفل مزه دار کنید. برای طعم بیشتر می توانید سیر یا سبزی را به سس اضافه کنید. دستور کامل طرز تهیه سس آلفردو را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید
سس کاربونارا: سس کاربونارا (Carbonara) یک سس غنی برای پاستاست که با تخم مرغ، بیکن، پنیر پارمزان و فلفل سیاه درست می گردد. برای تهیه سس کاربونارا، بیکن را بپزید تا ترد گردد، تخم مرغ و پنیر پارمزان را با هم مخلوط کنید و روی پاستا پخته شده بریزید. فلفل سیاه و نمک را به دلخواه اضافه کنید. دستور کامل طرز تهیه سس کاربونارا را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
در نتیجه، گزینه های مناسب زیادی به عنوان ادویه، چاشنی و سس های برای تهیه پاستا و ماکارونی از سس گوجه فرنگی کلاسیک و آویشن گرفته تا پستو و ادویه مخلوط مناسب وجود دارد.
منبع: کتاب کاله