لیست طرز تهیه 20 مدل از انواع پیتزا ???? خوشمزه ایتالیایی و آمریکایی
به گزارش وبلاگ بهابادی، پیتزا یا پیزا، امروزه به یکی از محبوب ترین فست فودها در کل جهان تبدیل شده است. تا جایی که روز 9 دسامبر را به نام روز جهانی پیتزا نام گذاری کرده اند. البته که پیتزا قدمت طولانی دارد و به مرور انواع مختلفی از پیتزا با دستور پخت های متفاوت طبخ شدند. برخی از این پیتزاها متعلق به یک کشور یا منطقه خاص هستند و برخی دیگر معروفیت جهانی دارند و هر جای جهان بروید آن ها را پیدا می کنید. ما در این مقاله از سرویس در، لیست انواع پیتزا آمریکایی و ایتالیایی را که در کشورهای مختلف پخته می شوند، برای شما آماده کرد ه ایم. شما هم به راحتی می توانید آن ها را در خانه تهیه کنید. پیش از آن بد نیست کمی درباره پیتزا و تاریخچه آن بدانید.
انواع پیتزاهای محبوب و تاریخچه آن
همان طور که گفتیم، پیتزاها برای انواع سلیقه ها و طبع ها مناسب سازی شده اند. پیتزاهای متفاوتی در کل دنیا تهیه می شوند که در آن ها از مواد مختلفی استفاده می شود و وجه مشترک همه آن ها، کش آمدن آن ها است. هر چند خیلی ها پیتزا را محدود به ایتالیا می دانند ولی می توان پیتزاهای ترکی، آمریکایی، ژاپنی و … را هم در میان لیست بلند بالای انواع پیتزا مشاهده کرد. شما هم می توانید با معروف ترین و خوشمزه ترین پیتزاهای دنیا از ایتالیا تا آمریکا آشنا شوید.
1- پیتزا مرغ و قارچ
این که سر و کله پیتزا دقیقا از کجا پیدا شد، یکی از موضوعات جالب و مورد بحث است. تاریخچه و اصالت این غذا را خیلی ها به کشور ایتالیا برمی گردانند. اما شاید جالب باشد بدانید که هخامنشیان اولین کسانی بودند که پیتزا را به عنوان یک غذای سریع درست کردند.
البته نسخه اولیه پیتزا به شکل امروزی نبود . ولی به مرور طرز تهیه انواع پیتزا تکامل پیدا کرد. برای این که بیشتر درباره تاریخچه طولانی پیتزا بدانید و همچنین طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ را هم یاد بگیرید، روی لینک مقاله طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ بزنید.
2- پیتزا سوسیس
پیتزا سوسیس مثل پیتزا پپرونی یکی از قدیمی ترین و نوستالژیک ترین پیتزاهای دنیاست. در واقع پیتزا سوسیس جزو نسل نخست پیتزاهاست که با پپرونی، سوسیس معمولی یا سالامی درست می شود. پیتزا سوسیس را با مرغ، قارچ، کالباس، پیاز حلقه شده، گوجه فرنگی و … درست می کنند. روز 22 مهر را به عنوان روز پیتزا سوسیس نامگذاری کرده اند.
برای درست کردن پیتزا سوسیس و قارچ یا پیتزا و سوسیس بدون قارچ می توانید در هر دو گوجه فرنگی و پیاز به کار ببرید یا اصلا گوجه فرنگی و پیاز هم استفاده نکنید. قدم اول در طرز تهیه پیتزا سوسیس و قارچ مثل تمام پیتزاهای خانگی درست کردن است. البته می توانید از خمیر آماده هم استفاده کنید اما درست کردن خمیر جادویی طعم و مزه پیتزا شما را دو چندان می کند. برای مشاهده مراحل تهیه، روی لینک مقاله طرز تهیه پیتزا سوسیس بزنید.
3- پیتزا پپرونی
پیتزا پپرونی با اصالتی صد در صد ایتالیایی از جمله محبوب ترین پیتزاها در منوی رستوران های سرتاسر دنیاست. 20 سپتامبر هر سال روز دنیای پیتزا پپرونی است. این پیتزای ایتالیایی، همان طور که از نامش پیداست، طعم تندی دارد. پپرونی در زبان ایتالیایی به معنای فلفلی است.
برای درست کردن این پیتزای خوشمزه از انواع پیتزای بین المللی، اول باید خمیر آن را آماده کنید. سپس سس مخصوص پیتزا پپرونی را درست کنید. همه مواد سس را در یک ظرف با هم مخلوط کنید و به مدت 30 دقیقه به آن استراحت دهید تا تمام مزه ها به خورد هم بروند. برای مشاهده مراحل پخت این پیتزا روی لینک مقاله طرز تهیه پیتزا پپرونی بزنید.
4- پیتزا گوشت و قارچ
پیتزا گوشت و قارچ به خاطر ترکیب انواع گوشت و قارچ، بسیار پرطرفدار است. برای کسانی که گیاه خوار نیستند، معمولا این پیتزا گزینه اول در بین انواع پیتزا در منوی رستوران ها است. اگر می خواهید این پیتزای خوشمزه را در خانه درست کنید، باید در اولین مرحله، پوست پیاز را بگیرید و تمیز بشویید و خرد کنید. سپس در یک تابه، روغن زیتون بریزید و روی حرارت با شعله میانه بگذارید. وقتی روغن داغ شد، پیازها را در ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
سپس گوشت چرخ کرده را به همراه جوز هندی، اورگانو، فلفل سیاه، آویشن و نمک به تابه اضافه کنید تا طعم خام آن گرفته شود. قارچ را کاملا بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. قارچ را به مواد داخل تابه اضافه کنید. مواد را روی حرارت تفت دهید و صبر کنید آب قارچ تبخیر شود. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، روی لینک طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ بزنید.
5- پیتزا مارگاریتا برای گیاهخواران
همان طور که گفتیم، در میان انواع پیتزا، بعضی هم برای گیاه خواران در نظر گرفته شده است. پیتزا مارگاریتا یکی از انواع پیتزا وگان است که در طرز تهیه آن از ریحان و گوجه فرنگی استفاده می شود. این پیتزا را با نام پیتزای گوجه فرنگی نیز می شناسند. این پیتزا به علت داشتن سبزیجات و پنیر یک وعده غذایی کامل و سرشار از پروتئین، فیبر و کربوهیدرات است.
در مرحله اول از طرز تهیه پیتزا مارگاریتا، گوجه ها را خرد کرده و رنده کنید. برای پیتزا مارگاریتا معمولاً از پوره گوجه فرنگی استفاده می شود. بنابراین گوجه فرنگی ها باید کاملاً رنده شوند. برای مشاهده ادامه مراحل، روی لینک مقاله طرز تهیه پیتزا مارگاریتا بزنید.
6- پیتزا مکزیکی
در میان انواع پیتزا تند و آتشین، پیتزا مکزیکی یکی از خوشرنگ ترین و محبوب ترین پیتزاها است. پیتزا مکزیکی در حقیقت یک انتخاب عالی برای طرفداران پیتزاهای با اصالت و مخصوص است که معمولاً با سرو می شود.
دستور اصلی این پیتزا که در آن لوبیا هم دیده می شود، کمی با آنچه ایرانیان دوست دارند، فرق دارد. اما استفاده از گوشت چرخ کرده باعث محبوب تر شدن این پیتزا شده است. بعضی ها هم پیتزا مکزیکی چیلی و تند را با سوسیس درست می کنند که تا حدودی شبیه پیتزا پپرونی ایتالیایی می شود.
این پیتزا جزو فست فودهای محبوب بین المللی است و شاید کمتر کسی از تجربه طعم فوق العاده آن، بگذرد. در مقایسه با انواع پیتزا ایتالیایی، پیتزا قارچ و گوشت یا حتی پیتزا پپرونی، این پیتزا خاص به علت طعم تند و متفاوت اش محبوبِ ایرانی ها است. برای روش درست کردن این پیتزای خوشمزه، روی لینک طرز تهیه پیتزا مکزیکی بزنید.
7- پیتزا میوه ای
در میان انواع پیتزا، پیتزا میوه ای به عنوان به کار می رود. یک دسر رنگارنگ که با ترکیب میوه های متفاوت درست می شود. در اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا میوه ای باید نان پیتزا را درست کنید.
برای این کار در یک کاسه بزرگ کره نرم شده را با سرعت میانه همزن بزنید. سپس شکر را به آن اضافه کنید و دوباره مواد را بزنید تا نرم و لطیف شوند. تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و خوب بزنید. چند بار کناره های ظرف را با لیسک تمیز کنید و مواد را خوب هم بزنید. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، روی لینک مقاله طرز تهیه پیتزا میوه ای بزنید.
8- پیتزا کینوا
پیتزا کینوا یک پیتزا ساده و خوشمزه با انواع ژامبون و کالباس است و به صورت مخلوط و مخصوص با پپرونی، مرغ یا انواع گوشت هم می توان آن را تهیه کرد. قبل از هر چیز باید کینوا را به مدت 8 ساعت خیس کنید.
هنگامی که آماده پختن غذا شدید، کینوا را آب بکشید و در مخلوط کن بریزید. به کینوا، نمک دریا، بیکینگ پودر و مقداری روغن زیتون (یک قاشق غذا خوری یا کمتر) اضافه کنید. مواد را تا زمانی که شبیه خمیر پنکیک شود به هم بزنید.
سپس مخلوط کینوا را در ظرف پیتزا بریزید و به مدت 15 دقیقه داخل فر قرار دهید. ظرف را از فر بیرون بیاورید و مخلوط را برعکس کنید. برای اینکه طرف دیگر خمیر به خوبی بپزد، 6 تا 7 دقیقه آن را در فر بگذارید. برای مشاهده ادامه مراحل، روی لینک مقاله طرز تهیه پیتزا کینوا بزنید.
9- پیتزا آلفردو
آلفردو علاوه بر ، یک پیتزای معروف و محبوب هم دارد. برای درست کردن پیتزا آلفردو، اول باید سس آن را آماده کنید. برای این کار کره را روی شعله ملایم گاز آب کنید. سیر رنده شده را اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز حدود 1 دقیقه تفت دهید و حدود 15 الی 20 دقیقه به آرامی هم بزنید تا خامه آب شود.
پنیر پارمزان را به این ترکیب اضافه کنید. نمک و فلفل هم بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یک سس کرمی غلیظ درست شود. مایه را از روی شعله گاز بردارید و اجازه دهید خنک شود سپس جعفری ساطوری خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. روی خمیر پیتزا، سسی را که درست کرده اید بریزید و روی تمام قسمت ها بمالید. برای مشاهده ادامه مراحل، روی لینک طرز تهیه پیتزا آلفردو بزنید.
10- پیتزا لهمجون
لهمجون یا لاهماجون یک پیتزای ترکی خوشمزه روی یک تکه نان گرد نازک است که اتفاقا در میان کشورهای عرب خاورمیانه هم بسیار پرطرفدار است. بعید است مسافر ترکیه بوده باشید و لهمجون را امتحان نکرده باشید. در بعضی رستوران های ترکی در ایران هم این پیتزای ترکی خوشمزه سرو می شود.
برای درست کردن این پیتزای ترکی باید در ابتدا سیر، پیاز، ریحان، جعفری، نعنا، فلفل پاپریکا، دارچین، پودر گشنیز، فلفل دلمه ای قرمز، آب لیموترش و روغن زیتون را در غذاساز بریزید و با هم میکس کنید. در اواسط کار گوجه فرنگی ها را هم اضافه کنید و باز هم میکس کنید تا یک مایه یکدست و صاف به دست بیاورید. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، روی لینک طرز تهیه پیتزا لهمجون بزنید.
11- پیتزا کالزونه
پیتزا ایتالیایی کالزونه پیتزایی سیسیلی با اصالت ناپلی است که به خاطر شباهت ظاهری انواع اولیه آن به شلوارهای پاچه گشاد مردانه در قرن 18 و 19 میلادی به این نام مشهور شد (کالزونه در زبان ایتالیایی به معنی پاچه شلوار است). بعدها پیتزا کالزونه را به همان سبک لقمه ای اما با شکل و شمایل مختلف درست کردند. در میان انواع پیتزا کالزونه، کالزونه گوشت، کالزونه مارپیچی، کالزونه مرغ یا چیکن کالزونه بسیار مشهور هستند.
برای درست کردن پیتزا ایتالیایی کالزونه ابتدا باید خمیر پیتزا درست کنید. لازم است که یک خمیر صاف و یکدست به دست بیاورید. سپس روی نیمی از مواد پیتزا را پنیر پیتزا بریزند و نیمی دیگر را روی نیمه پنیردار تا کنید، به همین علت این پیتزا بیشتر شبیه یک لقمه بسته است. برای مشاهده مراحل تهیه، روی لینک طرز تهیه پیتزا کالزونه بزنید.
12- پیتزا با نان لواش
هر چند خیلی ها انواع پیتزا را با خمیر مخصوص پیتزا درست می کنند ولی خبر خوب این که، حتی اگر خمیر پیتزا هم در دسترس نداشتید، می توانید با استفاده از نان لواش هم پیتزا را تهیه کنید. در ضمنً برای پخت پیتزا، لزوما نیاز به فر ندارید و در تابه هم امکان پخت آن وجود دارد.
برای درست کردن پیتزا علاوه بر نان لواش می توانید از نان پیتا و تافتون هم استفاده کنید. روی پیتزا را می توانید با مواد دلخواه مثل مرغ تکه ای یا مرغ ریش ریش، گوشت چرخ کرده، ژامبون، سوسیس، ذرت پخته، فلفل دلمه ای، قارچ و ادویه های گوناگون بپوشانید. برای مشاهده مراحل تهیه، روی لینک مقاله طرز تهیه پیتزا با نان لواش بزنید.
13- مافین پیتزایی
معمولا خیلی ها مافین را به صورت کیک ساده و شکلاتی یا طعم های دیگر می شناسند اما رسپی مافین های غذایی هم بسیار محبوب هستند. مافین با انواع گوشت و یا حتی مافین با مواد غذایی گیاهی به عنوان فینگرفود و پیش غذا سریع و کم هزینه و آسان در سرتاسر دنیا بسیار محبوب هستند.
برای درست کردن مافین پیتزایی مرغ و قارچ، سینه مرغ را نگینی خرد کنید و در روغن مقداری تفت دهید تا رنگ آن عوض شود. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. اجازه دهید مرغ با آب خودش خوب بپزد و تفت بخورد. یک روش دیگر هم این است که مرغ را بپزید و ریش ریش کنید و سپس تفت دهید. برای مشاهده ادامه مراحل، روی مقاله طرز تهیه مافین پیتزایی بزنید.
14- کیک پیتزا
کیک پیتزا هم یکی از پرطرفدارترین انواع پیتزا است که بیشتر در جمع های خانوادگی و مهمانی مورد استقبال قرار می گیرد. تفاوت آن با پیتزای معمولی هم ارتفاعش است. در ضمنً می توانید مواد دلخواهتان را در آن استفاده کنید. از سبزیجات گرفته تا قارچ و گوشت و پپرونی، همه آنها را می توانید در طرز تهیه کیک پیتزا به کار ببرید. محدودیتی هم وجود ندارد، می توانید کیک پیتزا را بدون فر و در قابلمه هم درست کنید.
اما قبل از آن، در اولین مرحله باید خمیر جادویی کیک پیتزایی را درست کنید. برای درست کردن خمیر جادویی ابتدا خمیر مایه را با یک قاشق شکر مخلوط کنید و روی آن آب ولرم بریزید. به مدت 10 دقیقه در محیط گرم قرار دهید تا روی آن حباب تشکیل شود.
تخم مرغ را در یک ظرف بشکنید و با چنگال به هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط و یکدست شوند. شکر، نمک، روغن مایع و خمیر مایه را به تخم مرغ همزده اضافه کنید. برای مشاهده ادامه مراحل تهیه، روی لینک طرز تهیه کیک پیتزا بزنید.
سوالات متداول
پیتزا مناسب برای وگان ها چیست؟
پیتزا مارگاریتا یکی از انواع پیتزا وگان است که در آن از گوشت استفاده نشده و مخصوص گیاه خواران است. علاوه بر این، پیتزا کینوا هم برای گیاهخوارها مناسب است.
آیا می توان پیتزا به عنوان دسر هم درست کرد؟
انواع مختلفی از پیتزاها وجود دارند که در آنها از مواد متفاوتی استفاده می شود. پیتزا میوه ای با شکلات و خامه مخصوص مهمانی ها و یک دسر شیک بعد از وعده غذایی اصلی است.
منبع: افق کوروش