طرز تهیه رشته پلو زعفرانی ؛ غذای اصیل ایرانی

به گزارش وبلاگ بهابادی، همان طور که می دانید عید نوروز جشن و سنتی نمادین است و غذاهایی هم که به مناسبت این جشن باستانی خورده می شوند هر کدام نماینده مفهومی هستند. یکی از غذاهای که شب عید خورده می گردد رشته پلو است چرا که قدیمی ها اعتقاد داشتند رشته نمادی از رشته زندگی است و عقیده داشتند در همین ابتدای سال با خوردن این غذا سر رشته کار و زندگی دستشان می آید و به موفقیت دست پیدا می نمایند. تهیه این غذا بسیار ساده و کم هزینه است، فقط باید توجه داشته باشید که رشته پلویی علی رغم داشتن ترکیبات یکسان با رشته آش رشته فرق داشته و به خاطر سبوس بیشتر، رنگ تیره تری دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه رشته پلو زعفرانی را فرابگیرید.

طرز تهیه رشته پلو زعفرانی ؛ غذای اصیل ایرانی

مواد لازم برای تهیه رشته پلو زعفرانی و خوشمزه

  • برنج دو ونیم پیمانه
  • رشته پلویی خرد شده 30 گرم
  • کره یا روغن گیاهی به میزان لازم
  • زعفران دم نموده نصف قاشق چایخوری
  • نمک به میزان لازم
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • کشمش طلایی یک سوم پیمانه
  • کشمش سیاه یک سوم پیمانه
  • خرما نصف پیمانه

طرز تهیه رشته پلو زعفرانی و خوشمزه

مرحله اول

برای تهیه رشته پلو، این غذای اصیل ایرانی ابتدا باید برنج را بشویید. سپس درست مثل اینکه بخواهید برنج آبکشی تهیه کنید. برنج را در چهار پیمانه آب که دو تا سه قاشق غذاخوری نمک به آن افزوده اید چند ساعت بخیسانید. داخل یک قابلمه بزرگ پنج پیمانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. آب برنج را خالی نموده و به آرامی آن را داخل قابلمه آب جوش بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب و برنج به جوش بیایند.

مرحله دوم

رشته پلویی را به آب در حال جوش اضافه نموده و بگذارید تا حدودهفت تا 10 دقیقه بجوشند. برنج را تست کنید که برای آبکش کردن آماده باشد. وسط برنج بایستی سفت و اطراف آن نرم باشد. رشته ها هم باید کمی نرم و کمی سفت باشند. سپس برنج را آبکشی کنید و با آب خنک شستشو دهید.

مرحله سوم

قابلمه را بشویید و روی شعله بگذارید، دو تا سه قاشق غذاخوری روغن یا کره و یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده داخل قابلمه بریزید. با استفاده از یک کف گیر بزرگ برنج را داخل قابلمه ریخته و به فرم هرم در بیاورید. برای خروج بهتر بخار از داخل برنج با ته کفکیر چند سوراخ داخل برنج ایجاد کنید.

مرحله چهارم

بدون اینکه درب قابلمه را بگذارید، برنج را روی شعله تقریبا زیاد به مدت پنج تا هفت دقیقه قرار دهید تا وقتی که بخار آغاز به خارج شدن کند، سپس یک فنجان آب دور برنج بریزید و درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا 45 دقیقه دم بکشد. در همین حین در یک تابه میانه پیاز ریز خرده شده را با روغن سرخ کنید تا طلایی گردد.

مرحله پنجم

سپس کشمش پاک نموده و شسته شده و خرمای پوست گرفته را اضافه نموده و به مدت پنج دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید. بعد از اینکه برنج دم کشید، میزانی از زعفران دم نموده را با میزانی از برنج مخلوط کنید و کنار بگذارید. رشته پلو را داخل دیس بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و خرما روی آن را تزیین کنید. رشته پلو را می توانید با گوشت قلقلی یا مرغ هم میل کنید. نوش جان!

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه رشته پلو زعفرانی ؛ غذای اصیل ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رشته پلو زعفرانی ؛ غذای اصیل ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید