مواد غذایی که باعث می شوند باهوش تر شوید
به گزارش وبلاگ بهابادی، تغذیه نقش مهمی در تقویت هوش و حافظه دارد اگر حافظه خود و یا کودکتان دچار ضعف شده است غذاهای خود را اصلاح کنید و آن ها را با مواد مغذی جایگزین کنید.
می خواهید باهوش تر بشوید؟ خب، مسلما همه دوست دارند باهوش و باهوش تر بشوند. قدرت یادگیری زیاد، درک بالا و حافظه خوب از ویژگی های افراد باهوش است. شاید شما هم از آن دسته افراد هستید که شب امتحان، با خوردن غذاهای خاص سعی می نمایند یک شبه جناب مغز را تحویل بگیرند و خود را به بیست نزدیک نمایند. بخشی از کار شما درست است و اگر بدانید چه مواد غذایی شما را باهوش تر می نماید، بخش دیگر کار را هم درست رفته اید. باید بدانید که تقویت هوش و حافظه در کنار عواملی چون فعالیت جسمانی و خواب مناسب احتیاجمند تغذیه سالم است. در این مقاله به مواد غذایی که شما را باهوش تر می نماید اشاره شده است. این مواد باعث تقویت حافظه بلند مدت شما می گردد. البته قبل از اضافه کردن هر ماده تازه به رژیم غذایی تان، مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید و البته سلیقه خود و طعم آن را هم در نظر بگیرید.بلوبری (زغال اخته آبی)بلوبری یا زغال اخته آبی، میوه ای است که در ایران خیلی کم و به شکل محدود وجود دارد و هنوز در سبد میوه خانوارهای عزیز ایرانی قرار ندارد (که البته از کم سعادتی خودش است) اما خاصیت های آن به حدی است که دل مان نیامد آن را در این لیست قرار ندهیم. بلوبری سرشار از زردینه است. زردینه، رنگدانه ای است که در گیاهان و میوه ها موجب تقویت حافظه و یادگیری می گردد و از پیری سلول های مغز جلوگیری می نماید. زغال اخته آبی به خاطر طعم متفاوتی که دارد در انواع ترکیب های غذایی نظیر سالاد، نان، پن کیک، ماست و… استفاده می گردد و در شکل های مختلف تازه، یخ زده و خشک قابل استفاده است.
زیتونزیتون از زوال عقل و پیری مغز جلوگیری می نماید. این قابلیت به خاطر وجود چربی غیراشباع موجود در آن است. این چربی ها، اکسیژن رسانی به مغز را افزایش می دهند، اما چربی های اشباع مثل چربی گوشت، لبنیات و سرخ کردنی ها ارتباط میان سلول ها را سخت می نمایند و در نتیجه فرایند اکسیژن رسانی کند یا مختل می گردد. زیتون را قبل از خوردن غذا به عنوان اشتها آور صرف کنید و یا همراه با غذای خود میل بفرمایید. زیتون هم از موادی است که در انواع سالادها و غذاها ترکیب خوبی ایجاد می نماید.
مغزهامغزهایی چون گردو، بادام و… به حفاظت و سلامت مغز یاری می نمایند. آنها سرشار از چربی های غیراشباع وویتامین E هستند. از مغز در برابر بیماری هایی چون آلزایمر دفاع می نمایند. این مواد قادرند رادیکال های آزاد را خرد نمایند و به این ترتیب از زوال سلول ها جلوگیری می نمایند. در واقع مغزها سرشار از ویتامین E هستند. ویتامین E دارای خواص آنتی اکسیدان است و رادیکال های آزاد را که احتمالا می توانند به سلول های مغز آسیب بزنند، مهار می نماید.1
ماهیاگر از هواداران غذاهای دریایی هستید، خبر خوش این است که ماهی سرشار از خاصیت های مفید برای مغز شماست. قرار دادن ماهی در برنامه غذایی به طور هفتگی و مداوم حجم توده مغز را افزایش می دهد و فرایند پیری را کند می نماید. ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و همین ویژگی باعث افزایش تمرکز و حافظه می گردد. اگر به ماهی حساسیت ندارید و بنا به بودجه خرید و اقتضای اقتصادی خود، سعی کنید حتما ماهی را 2 بار در هفته یا حداقل ماهی یک بار در وعده های غذایی خود بگنجانید. حتی مصرف آن چند ماه یک بار هم بهتر از کامل کنار گذاشتن آن است. اما حالت ایده آل مصرف 2 بار در هفته است. اگر به ماهی حساسیت دارید، برای آن جایگزینی پیدا کنید. زیتون، روغن زیتون، دانه های آجیل و آووکادو گزینه های مناسبی هستند.
شکلاتبله برترین خبری که می توان شنید همین است: شکلات از موادی است که شما را باهوش تر می نماید. همه عاشق شکلات هستند و محض اطلاع عشاق عزیز باید بگوییم که شکلات تلخ جریان خون رسانی به مغز را افزایش می دهد و خلق و خو و قدرت تفکر را بهبود می بخشد. چرا؟ چون فلاوانول موجود در کاکائو و وجود کافئین که به شکل طبیعی در دانه های شکلات موجود است، سرعت جریان خون در مغز را بالا می برند. اگر شما هم از هواداران سینه چاک شکلات هستید، با کمی وسواس در انتخاب خود به جای شکلات های بیش از حد شیرین و طعم دار قلابی، شکلات تلخ و مقوی مصرف کنید.
آووکادوآووکادو نیز از دوستان تازه وارد در بازار ایران است. آووکادو سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است و جریان خون را تسریع می نماید. هر چه سرعت گردش خون در مغز بیشتر باشد، مغز عملکرد بهتری خواهد داشت. ترکیب آووکادو در سالاد به اضافه لیمو و اندکی نمک و سس مایونز، فوق العاده می گردد. آووکادو در انواع غذاهای پختنی نیز خوشمزه است.
تخم مرغکولین ماده ای مغذی است که در توسعه مرکز حافظه نقش مهمی ایفا می نماید. توسعه مرکز حافظه فرایندی است که در 6 سال اول زندگی صورت می گیرد. هر زرده تخم مرغ در حدود 200 میلی گرم کولین دارد و این میزان برای بچه ها تا 8 سال کافی است. مردان، روزانه به 550 میلی گرم کولین احتیاج دارند و این میزان برای زنان 425 میلی گرم است. تخم مرغ یکی از غنی ترین منابع کولین است و در کنار آن خاصیت های بی شمار دیگری نیز دارد. جگر مرغ و انواع ماهی ها از جمله ماهی سالمون، جایگزین های مناسبی برای تخم مرغ هستند.2
مارچوبهخب, مارچوبه شامل نانو فیبرهایی است که سلامت روده را بهبود می بخشد و در نتیجه به قدرت مغز یاری می نماید.
روغن نارگیلروغن نارگیل حاوی پلی فنول است که با افسردگی و استرس مبارزه می نماید و عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
تخم کدوتنبلاین دانه ها برای مغز شما خوب هستند، زیرا حاوی روی است. روی یا زینک حافظه و عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
کلم بروکلیمحققین می گویند گلوکوسینولات, ترکیباتی یافت شده در بروکلی, باعث بهبود حافظه و یاری به مغز می شوند.
گردوخوردن گردو مغز شما را با گذشت سن سالم نگه می دارد. آن ها حاوی مواد مغذی هستند که به بهبود عملکرد مغز یاری می نمایند.
کاهوکاهو و سبزیجات های پربرگ برای بهبود توانایی مغز ثابت شده هستند.
اسفناجاسفناج، حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی است که از اختلالات شناختی مغز محافظت می نمایند.اسفناج به علت آنزیم های موجود در برگ هایش موجب تقویت هوش و حافظه می گردد.
سیب زمینی شیرینسیب زمینی شیرین خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد که می تواند توانایی های شناختی شما را بهبود بخشد.
گوجه فرنگیمی تواند به جلوگیری از آسیب شدید رادیکال های آزاد یاری کند. شواهد خوبی وجود دارد که نشان می دهد لیکوپن, آنتی اکسیدانی قوی که در گوجه فرنگی یافت می گردد, می تواند در برابر نوع آسیب رادیکال آزاد به سلول هایی خاص یاری کند، به ویژه در آلزایمر.3
پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.azmoon.gaj.ir
3.www.namnak.com
منبع: راسخون