معرفی فرنجمشک و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ بهابادی، در نواحی گرم و مرطوب آسیا و اروپا بخصوص در هند و فرانسه می روید و در ایران هم به صورت پرورشی در استان های آذربایجان شرقی و غربی کاشته می گردد.
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Dracocephalum moldavica L.، نام فرانسه Dracocephale و نام انگلیسی آن Moldavian balm می باشد. نام دیگر گیاه بادرنجبویا و تخم آن را در زبان هندی تخم فرنجمشک می نامند. در نواحی گرم و مرطوب آسیا و اروپا بخصوص در هند و فرانسه می روید و در ایران هم به صورت پرورشی در استان های آذربایجان شرقی و غربی کاشته می گردد.تیره گیاه:
نعناع Labiataeنوع گیاه:
بوتهتعیینات ظاهری:
گیاهی است چند ساله، خودرو و پرورشی به ارتفاع حدود 30 سانتی متر، برگ های آن متقابل، بیضوی، دندانه دار و به رنگ سبز تیره و گل های آن کوچک، آبی یا بنفش و در مواردی سفید رنگ می باشند. میوه اش فندقه و محتوی دانه هایی به رنگ سیاه غبارآلود است.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.رویش جغرافیایی:
در نواحی گرم و مرطوب آسیا و اروپا بخصوص در هند و فرانسه می روید و در ایران هم به صورت پرورشی در استان های آذربایجان شرقی و غربی کاشته می گردد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن: اسانس روغنی فرّار و غیره در آن تعیین شده است.
بخش مورد استفاده:
دانه (فرنجمشک). ضمناً برگ و سرشاخه های گلدار گیاه هم خواص دارویی دارند که از نظر اثر درمانی شبیه به بادرنجبویه می باشد.نحوه مصرف:
طبق دستور پزشکخواص درمانی:
قابض، بادشکن و کاهنده تب می باشد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 14 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 14 آبان 1400
گردآورنده: behabadi.anvarblog.ir
شناسه مطلب: 11397
به "معرفی فرنجمشک و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی فرنجمشک و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید