معرفی فرنجمشک و خواص درمانی آن

به گزارش وبلاگ بهابادی، در نواحی گرم و مرطوب آسیا و اروپا بخصوص در هند و فرانسه می روید و در ایران هم به صورت پرورشی در استان های آذربایجان شرقی و غربی کاشته می گردد.

معرفی فرنجمشک و خواص درمانی آن

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی:

Dracocephalum moldavica L.، نام فرانسه Dracocephale و نام انگلیسی آن Moldavian balm می باشد. نام دیگر گیاه بادرنجبویا و تخم آن را در زبان هندی تخم فرنجمشک می نامند. در نواحی گرم و مرطوب آسیا و اروپا بخصوص در هند و فرانسه می روید و در ایران هم به صورت پرورشی در استان های آذربایجان شرقی و غربی کاشته می گردد.

تیره گیاه:

نعناع Labiatae

نوع گیاه:

بوته

تعیینات ظاهری:

گیاهی است چند ساله، خودرو و پرورشی به ارتفاع حدود 30 سانتی متر، برگ های آن متقابل، بیضوی، دندانه دار و به رنگ سبز تیره و گل های آن کوچک، آبی یا بنفش و در مواردی سفید رنگ می باشند. میوه اش فندقه و محتوی دانه هایی به رنگ سیاه غبارآلود است.

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.

رویش جغرافیایی:

در نواحی گرم و مرطوب آسیا و اروپا بخصوص در هند و فرانسه می روید و در ایران هم به صورت پرورشی در استان های آذربایجان شرقی و غربی کاشته می گردد.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن: اسانس روغنی فرّار و غیره در آن تعیین شده است.

بخش مورد استفاده:

دانه (فرنجمشک). ضمناً برگ و سرشاخه های گلدار گیاه هم خواص دارویی دارند که از نظر اثر درمانی شبیه به بادرنجبویه می باشد.

نحوه مصرف:

طبق دستور پزشک

خواص درمانی:

قابض، بادشکن و کاهنده تب می باشد.

منبع مقاله :

صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

منبع: راسخون

به "معرفی فرنجمشک و خواص درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی فرنجمشک و خواص درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید