قدیمی ترین گنجینۀ طلا در دنیا که اتفاقی کشف شد

به گزارش وبلاگ بهابادی، در سال 1972 میلادی رایکو مارینوف در حالیکه پشت یک ماشین حفاری نشسته بود و مشغول حفر زمین برای احداث یک پروژۀ ساختمانی در حومۀ شهر وارنا بود، به صورت اتفاقی بخشی از یک گنجینه را از خاک بیرون آورد. او چند دستبند و زره سینۀ طلایی را پیدا کرد، آن ها را در یک جعبۀ کفش گذاشت و با خودش به خانه برد.

قدیمی ترین گنجینۀ طلا در دنیا که اتفاقی کشف شد

به گزارش فرادید، مارینوف دو روز بعد موضوع را به مقامات محلی میراث باستانی خبر داد. باستان شناسان به محل اعزام شدند و کاوش را شروع کردند. معلوم شد که این سایت باستانی محل یک گورستان 6500 ساله است؛ گورستانی با حدود 300 قبر که در بسیاری از آن ها مردگان به همراه اشیائی تدفینی از جنس طلا به خاک سپرده شده بودند.

تعداد اشیاء تدفینی در گور ها متفاوت بود و برای مثال گوری که به عنوان گور شماره 43 نامگذاری شد، بیشترین اشیاء طلایی را در خود داشت؛ از دستبند ها و آویز ها گرفته تا انواع حلقه ها و مهره های طلایی. وزن مجموع طلا های کشف شده به بیش از 6 کیلوگرم می رسید. گور های این گورستان علاوه بر اشیاء طلایی شامل تبر های مسی، چاقو هایی از سنگ چخماق و کوزه های سفالی نیز می شدند.

اما اهمیت ویژۀ این گنجینه نه به خاطر حجم و اندازۀ عظیمش بلکه به علت قدمت طلا های آن بود. این گنجینه قدیمی ترین مصنوعات طلایی ساختۀ دست بشر را در خود داشت؛ تا آن موقع و بعد از آن هرگز اشیائی طلایی با چنین قدمتی در هیچ کجای دنیا یافت نشده است.

این کشف بحث های زیادی را در خصوص نقش طلا در جوامع اولیۀ انسانی به وجود آورد. برخی باستان شناسان معتقدند طلا های گورستان باستانی وارنا نقش پول را در جامعۀ ساکنان باستانی این منطقه داشته اند و برخی دیگر نیز طلا را دارای جایگاهی نمادین و موضوع استفاده های آیینی و مذهبی قلمداد می نمایند.

مردمانی که حدود 7 هزار سال قبل در این منطقه زندگی می کردند، بر طبق یافته های مختلف، ساختار اجتماعی پیچیده ای داشته اند و به کشاورزی، دامداری و تجارت مشغول بوده اند. کشف قدیمی ترین گنجینۀ طلای دنیا در اینجا، می تواند نشانۀ رونق و شکوهی خیره نماینده در این تمدن باستانی کمترشناخته شده باشد.

علاوه بر این، تفاوت اشیاء تدفینی در گور ها نشان هندۀ یک ساختار طبقاتی در این جامعۀ باستانی است. در حالیکه گور شمارۀ 43 شامل مقادیر زیادی طلا می شد، برخی از گور ها فقط ابزار هایی سنگی در خود داشتند. در واقع آنچه در گور 43 پیدا شد بیشتر از همۀ طلا های یافت شده در سایر قبر ها بود.

گنجینۀ گورستان وارنا اکنون در موزۀ باستان شناسی این شهر نگه داری می گردد. رایکو مارینوف در آن موقع 500 لِو بلغاری دستمزد گرفت که معادل چند ماه حقوق بود. با اینحال تا مدتی ماموران امنیتی او را تعقیب می کردند که مبادا بخشی از گنجینه را پنهان نموده باشد.

منبع: فرارو

به "قدیمی ترین گنجینۀ طلا در دنیا که اتفاقی کشف شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قدیمی ترین گنجینۀ طلا در دنیا که اتفاقی کشف شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید