عوارض جانبی مصرف قند و شکر که باید بدانید
به گزارش وبلاگ بهابادی، مصرف بیش از اندازه قند و شکر، باعث دیابت، افسردگی شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
به گزارش وبلاگ بهابادی به نقل از وبلاگ بهابادی ، تقریباً در هر چیزی که می خورید، شکر یافت می گردد. حتی غذا هایی با برچسب های بدون کالری و بدون چربی، حاوی مقدار مشخصی قند هستند. در حقیقت، حتی میوه هایی مانند موز و گوجه فرنگی نیز حاوی فروکتوز هستند؛ که نوعی قند طبیعی است.
مصرف قند، می تواند تأثیرات مثبتی بر متابولیسم و عملکرد های بدن بگذارد. کالری موجود در شکر به سوخت بدن یاری می نماید، در حالی که اسید گلیکولیک آن به سلامت پوست و بدون لک بودن پوست یاری می نماید.
اما همه قند ها برابر نیستند. برای مثال، قند های موجود در نوشیدنی های گازدار مانند قند های موجود در موز یا توت نیستند. قند های طبیعی مانند فروکتوز و لاکتوز اغلب در غذا های ارگانیک و فرآوری نشده یافت می شوند. قند های طبیعی همچنین دارای کالری و سدیم کمی هستند. از طرف دیگر، قند های تصفیه شده اغلب در غذا های فرآوری شده و مصنوعی مانند نوشیدنی های گازدار، آب نبات و نوشیدنی های انرژی زا یافت می شوند.
مطالعات نشان داده است که مصرف بیش از حد قند های تصفیه شده منجر به چاقی می گردد. با این حال، مصرف قند همواره باعث افزایش وزن نمی گردد. در بعضی موارد، اثرات مصرف بیش از حد قند به عنوان اختلالات جدی و سایر عوارض برای سلامتی آشکار می گردد.
شکر می تواند باعث دیابت نوع 2 گردد
خوردن زیاد قند و شکر می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. این اختلال متابولیک مزمن زمانی تحریک می گردد که بدن نتواند به درستی به سیگنال های ارسال شده توسط انسولین، هورمون مسئول تنظیم سطح گلوکز خون، پاسخ دهد. برای مطابقت با سطح بالای قند خون، پانکراس سعی در فراوری انسولین بیشتر خواهد داشت. اگر این فرایند ادامه یابد، در نهایت پانکراس کوشش خواهد نمود تا با افزایش سطح قند خون همگام گردد. هنگامی که انسولین دیگر نتواند قند خون را در سطح طبیعی و سالم نگه دارد، فرد می تواند به دیابت نوع 2 مبتلا گردد.
خوردن زیاد قند و شکر نه تنها منجر به افزایش وزن می گردد، بلکه خطر ابتلا به فشار خون را نیز افزایش می دهد. اگر فشار خون خیلی زیاد باشد، می تواند به رگ های خونی شما آسیب برساند. این اتفاق، خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و سندرم متابولیک را افزایش می دهد. برای اینکه فشار خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارید، از مصرف زیاد غذا های شیرین و چرب خودداری کنید.
شکر می تواند منجر به افسردگی گردد
یک مطالعه منتشر شده در مجله روانپزشکی انگلیس نشان داد که افرادی که به طور منظم از غذا های فرآوری شده مانند دسر های شیرین، غلات تصفیه شده و لبنیات پرچرب استفاده می نمایند، بیشتر از افرادی که رژیم غذایی کامل مملو از میوه سبزیجات و ماهی دارند، مبتلا به افسردگی می شوند، علاوه بر این، مصرف مرتب شیرینی می تواند به وابستگی به قند منجر گردد که می تواند افراد را به شدت در معرض پرخوری و فشارخون قرار دهد.
مقدار زیاد قند در جریان خون می تواند باعث انسداد عروق گردد و در نتیجه جریان خون غنی از اکسیژن به قلب شما را مختل کند. به همین دلیل، افرادی که مقدار زیادی غذای شیرین و فرآوری شده می خورند، نسبت به افرادی که مقادیر کم تا متوسط قند مصرف می نمایند، در معرض حمله قلبی و سکته مغزی هستند.
خوردن شکر به خودی خود مضر نیست. مصرف بیش از آنچه بدن شما احتیاج دارد، می تواند بر سلامتی شما تأثیر منفی بگذارد. برای جلوگیری از اثرات مضر قند، غذا های سالم را نسبت به غذا های فرآوری شده بیشتر بهره ببرید و یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
منبع: جام جم آنلاین