سقف قیمت تن ماهی 35 هزار تومان مشخص شده است
به گزارش وبلاگ بهابادی، محمد میررضوی در پاسخ به این پرسش که سازمان ملی استاندارد ابلاغیه ای را به فراوریکننده های مواد غذایی استان گیلان و شهر لاهیجان ابلاغ نموده است که بر طبق آن برند های معروف مواد غذایی و خوراکی در درج برند و نام تجاری خود با محدودیت های جدی روبرو شده اند از دید شما چنین ابلاغیه هایی چه تاثیری بر فرایند فراوری می گذارد؟ گفت: تا به امروز این دستورالعمل به فراوریکنندگان محصولات کنسروی ابلاغ نشده است. شایسته است پیش از اجرای مصوبات ابداعی در نحوی اجرای آن ها با فراوریکنندگان مشورت گردد.
به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه تغییر لیبل هزینه اضافی را به تولیدکنندگان تحمیل می نماید، خاطر نشان کرد: هزینه های اضافی در نهایت به مصرف کنندگان فشار وارد می کرد چراکه قیمت تمام شده کالا ها را افزایش می دهد از این رو امیدوارم که این ابلاغیه به صورت پایلوت بوده و سراسری نگردد.
این فعال مالی عدم معین قیمت محصولات کنسروی را مهم ترین دغدغه تولیدکنندگان این محصولات دانست و اضافه کرد: تولیدکنندگان رب گوجه فرنگی حدود 3 ماه است که منتظر معین نرخ تازه برای این محصولات هستند. مطابق با قانون سازمان حمایت متولی معین قیمت مواد غذایی است، اما این سازمان معین تکلیف درباره نرخ رب گوجه فرنگی را به ستاد تنظیم بازار واگذار نموده و تصمیم گیری در این زمینه در پرده ای از ابهام است.
به گفته دبیر سندیکای کنسرو؛ وزارت کشاورزی بعد از بررسی قیمت مواد اولیه با افزایش نرخ رب گوجه فرنگی به 45 هزار تومان موافقت نموده، اما این وزارتخانه در معین قیمت محصولات کنسروی چندان تاثیرگذار نیست.
وی با بیان اینکه معین تکلیف قیمت رب گوجه فرنگی می تواند کمبود این محصول در بازار را جبران کند، توضیح داد: در حال حاضر قیمت رب گوجه فرنگی 35 هزار تومان است و نسبت به سال گذشته تغییر ننموده است این در حالیست که قیمت گوجه فرنگی سال گذشته کیلویی 1800 تومان بود، اما در امسال به کیلویی 4 هزار تومان رسیده است پس رب نمی تواند با همان نرخ پیشینی در بازار عرضه گردد. علاوه بر این قیمت درب رب گوجه فرنگی، شیرینگ، هزینه کارگری، حمل و نقل از سوی دولت افزایش داشته است.
میررضوی عدم نقدینگی واحد های تولیدی را به عنوان دیگر مشکل تولیدکنندگان معرفی کرد و اضافه کرد: بعد از اصلاح نظام یارانه ای تولیدکنندگان برای تهیه مواد اولیه هزینه بیشتری می نماید و این مسئله افزایش نقدینگی واحد های تولیدی را بیش از پیش نموده است.
این فعال مالی ادامه داد: سقف قیمت کنسرو تن ماهی 35 هزار تومان معین شده است به عبارتی قیمت دستوری باعث شده است که تفاوتی بین محصولی که یک برند معتبر و ملی در بازار عرضه می نماید با قیمت محصول یک شرکت درجه دو برابر باشد.
منبع: فرارو