جای نمک این ادویه ترش را امتحان کنید
به گزارش وبلاگ بهابادی، سماق یکی از ادویه های محبوب و پرکاربرد است که طعم ترش مزه آن احتیاج به استفاده از نمک را کاهش می دهد. بعلاوه، سماق خواص درمانی بسیاری دارد و پیش از آنکه به عنوان چاشنی غذاها استفاده گردد، به عنوان ماده موثر در بهبود بسیاری از مسائل کاربرد داشته است.
به گزارش وبلاگ بهابادی، سماق به علت تاثیرات ضدالتهابی در تسکین درد توصیه می گردد. در واقع، سماق حاوی آنتوسیانین ها، تانین ها و فلاونوئیدهاست که مکانیسم التهاب در بدن را متوقف می نمایند.
وجود این ترکیبات در کنار اسید گالیک باعث شده که سماق تاثیر آنتی اکسیدانی قابل توجهی داشته باشد. آنتی اکسیدان ها با مولکول های موسوم به رادیکال های آزاد که تحت تاثیر شرایط مختلف به وجود می آیند، مقابله می نمایند. رادیکال های آزاد زمینه ساز بروز پیری سلولی و مشکلاتی مانند سرطان، ام اس، آسم، دیابت، آرتروز و... هستند.
تانین موجود در سماق خواص ضدباکتری و ضدانگلی دارد و برای حفظ سلامت پوست، تسریع جراحات و مقابله با عفونت ها موثر است.
این ادویه خوش طعم منبع غنی از فیبرهای غذایی است که نقش اساسی برای بهبود گوارش و عملکرد روده ها دارند. البته به رغم فواید سماق نباید در مصرف آن زیاده روی کرد زیرا می تواند زمینه ساز اختلالات و آسیب های گوارشی و کلیوی گردد.
منبع: سلامت
منبع: همشهری آنلاین