توصیه هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در پاییز

به گزارش وبلاگ بهابادی، متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به آغاز فصل پاییز و احتمال افزایش همزمان ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا، گفت: عمل به توصیه های طب ایرانی در بهبود فرایند درمان مبتلایان به آنفلوآنزا، کرونا و سایر بیماری های شایع فصل پاییز می تواند به میزان قابل توجهی موثر باشد.

توصیه هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در پاییز

به گزارش وبلاگ بهابادی از ایسنا، دکتر فاضله حیدریان مقدم پیروی از سبک زندگی سالم را برای تقویت سیستم ایمنی موثر دانست و گفت: یکی از مهمترین فاکتورها در ارتقا سیستم ایمنی بدن تنظیم ساعت خواب و بیداری است.

این متخصص طب سنتی دانشگاه با بیان این که اساسی ترین تنظیمات بدن از جمله سیستم ایمنی، مغز و اعصاب، غدد درون ریز و حتی گوارش، تحت تاثیر خواب عیمق است، گفت: تنها زمانی که خواب عمیق می گردد ارگان های مختلف بدن خود را بازسازی و تنظیم می نمایند.

وی اولویت خواب و استراحت کامل را برای ارتقای سیستم ایمنی بدن ضروری ذکر کرد و اضافه نمود: حدود ساعت 11 شب تا چهار صبح بعضی هورمون هایی که برای سلامت بدن بسیار ضروری هستند در خواب ترشح می شوند و اگر فردی در این ساعات بیدار باشد، قطعا این هورمون ها نمی توانند به طور مناسب در بدن ترشح شوند.

وی در ادامه با بیان این مطلب که با سردتر و خشک شدن هوا طب ایرانی و دانشگاهی توصیه های کاربردی با این هدف که در این فصول چه بخوریم و چه نخوریم را به مردم توصیه می نماید، گفت: باید از رژیم های خاصی در این فصول استفاده کنیم .

متخصص طب سنتی در ادامه پرهیز از مصرف غذاهای ترش، شور، پر ادویه، تند، سرخ کردنی ها، فست فودها را مورد تاکید قرار داد و استفاده از غذاهایی آبکی مثل سوپ، آش و یا نخود آب را برای فصل پاییز گزینه بسیار مناسبی دانست و گفت: این غذاها می توانند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، در زمان بیماری نیز طول درمان را کاهش دهند.

حیدریان مقدم با بیان این که مبتلایان به یبوست نسبت به سایرین بیشتر مستعد ابتلا به انواع بیماری های عفونی هستند، شرح داد: یبوست موجب می گردد تا انباشت مواد زائد در بدن فرد بیشتر گردد؛ چرا که بدن را با انباشت و تجمع مواد زائد روبرو می نماید. به طور معمول دفع ادرار، مدفوع و یا تعریق، راه های خروج و تجمع مواد زائد در بدن هستند که باید با رعایت اصول تغذیه ای این مواد از بدن خارج شوند.

وی با بیان این که دفع گوارشی، ادرار، تعریق و دفع ترشحات مخاطی به ترتیب به پاکسازی گوارشی، خون و اعضاء یاری می نمایند، تاکید نمود: اگر دفعی بیش از حد احتیاج چون اسهال، تکرر زیاد ادرار و تعریق زیاد باشد یا به عکس کاهش دفع در یبوست ها و احتباس ادرار و عدم دفع عرق صورت گیرد، تعادل مواد بدن به هم می خورد و کسالت و بیماری رخ می دهد.

وی با بیان این که خاکشیر به عنوان یک ملین آرام شناخته می گردد، گفت: مصرف خاکشیر ضمن افزایش حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست یاری می نماید. شربت خاکشیر در صورتی که با آب گرم تهیه گردد به درمان یبوست یاری می نماید و در طب سنتی از خاکشیر برای پاکسازی روده ها و درمان اسهال استفاده می گردد. همچنین مصرف خاکشیر به صورت ناشتا و با آب گرم می تواند راهکار موثری برای برطرف یبوست باشد.

این متخصص طب سنتی در ادامه استفاده از انجیر را یکی دیگر از گزینه های یاری به برطرف یبوست دانست و اظهار کرد: می توانید انجیر خشک را یک شب قبل در آب خیس کنید و صبح ناشتا همراه با آبی که در آن خیسانده شده میل و یا قبل از هر وعده غذایی دو عدد انجیر بهره ببرید.

وی با اشاره به این که هوای سرد یکی از مهمترین عوامل ابتلا به عفونت های ویروسی است، شرح داد: نباید سر و صورت، بینی و سینوس ها را در معرض باد سرد قرار دهیم و در زمستان با پوشاندن این نواحی احتمال ابتلا به بیماری های عفونی را به میزان قابل توجهی کم کنیم.

این متخصص طب سنتی در ادامه ضرورت شست وشوی مکرر دست ها، پوشیدن ماسک، استفاده از مواد ضدعفونی نماینده و رعایت فاصله اجتماعی را در اپیدمی کرونا و پیشگیری از سایر بیماری های شایع فصل سرما ضروری دانست.

حیدریان مقدم با بیان اینکه طب سنتی دانشگاهی کاملا بر پایه پژوهش و تحقیق شکل گرفته ادامه داد: تمامی توصیه های ارائه شده توسط پزشکان طب سنتی ایرانی بر پایه پژوهش و تحقیق شکل گرفته و اثر گذاری این علم در سلامت جامعه به اثبات رسیده است.

وی با اشاره به اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن خصوصا در دوران بحران کرونا، گفت: مصرف روزانه آب سیب شیرین، شیربادام، حریره بادام، دمنوش عناب و شربت آب و عسل می تواند به میزان قابل توجهی به افزایش سیستم ایمنی بدن یاری کند.

حیدریان مقدم به مبتلایان به کرونا نیز توصیه کرد: در فاز اول و حاد این بیماری که معمولا با تب و بدن درد و حال عمومی وخیم روبروست، استراحت حرف اول را می زند. بنابراین باید مبتلایان به این موضوع توجه داشته باشند که با استراحت کافی و مصرف مایعات فراوان می توانند به میزان قابل توجهی به مهار بیماری یاری نمایند.

وی پرهیز از مصرف دم نوش هایی با مزاج گرم همانند زنجبیل و آویشن را ضروری ذکر کرد و استفاده از دم نوش عناب، گل ختمی، لعاب به دانه و نشاسته را برای بهبود فرایند بیماری موثر ذکر کرد.

مصرف آب سیب و لیموشیرین و پرهیز از استفاده از آب میوه های ترش یکی دیگر از توصیه های دکتر حیدریان مقدم برای تسریع فرایند بیماری کرونا بود.

وی در ادامه پاشویه با گیاه پنیرک و یا آبی که در آن کاهو خیسانده شده، مصرف استامینوفن و مایعات فراوان را برای کاهش تب در مبتلایان به کرونا و آنفولانزا ضروری ذکر کرد.

گرم کردن بدن در فاز دوم بیماری و زمانیکه بیماری کمی کنترل شده یکی دیگر از توصیه های این متخصص طب سنتی دانشگاه بود. قدم زدن آهسته، آغاز فعالیت های محدود فیزیکی، استفاده از دم نوش عناب، شربت آب و عسل، لعاب به دانه می توانند به میزان قابل توجهی فرایند بهبودی را سریع تر نمایند.

حیدریان مقدم با اشاره به خواص شگفت انگیر شیر و زردچوبه گفت: این نوشیدنی می تواند علاوه بر افزایش سطح ایمنی بدن اثرات التیام بخشی نیز داشته باشد.

وی در ادامه مصرف دم نوش بابونه را برای دردهای استخوانی شدید و دمنوش گل گاو زبان شیرین را نیز برای ایجاد برطرف اضطراب و کاهش دردهای عضلانی موثر دانست.

متخصص طب سنتی دانشگاه در ادامه استفاده از روغن هایی همانند بابونه و روغن زیتون را تسکین دهنده موثری ذکر کرد.

حیدریان مقدم در خاتمه خطاب به عموم مردم تاکید نمود: درمان های مدعیان دروغین طب سنتی برای درمان کرونا را باور نکنید؛ چرا که با توجه به قوانین درمانی کشور و استانداردهای بین المللی تایید داروها، هیچ گونه تجویز دارویی و درمانی نباید بدون شواهد و مستندات علمی، صورت گیرد و بنابراین اعلام عمومی مطالب فاقد پشتوانه های تحقیقاتی بالینی در رسانه های رسمی و فضای مجازی کاملا اشتباه است.

منبع: جام جم آنلاین

به "توصیه هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در پاییز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در پاییز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید