اجبار کردن بانک ها به فروش اموال مازاد، موجب فساد می گردد

به گزارش وبلاگ بهابادی، بر اساس قانون نیز و به منظور برطرف موانع فراوری رقابت پذیر و ارتقای نظام اقتصادی، بانک ها از سال 1394 ملزم به فروش اموال و دارایی های مازاد خود شدند. تا جایی که بر اساس قانون، بانک هایی که همچنان به بنگاه داری و افزایش دارایی های خود اصرار می ورزند باید بیش از 28 درصد اقتصادیات بر دارایی های خود بپردازند.

اجبار کردن بانک ها به فروش اموال مازاد، موجب فساد می گردد

به گفته معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی، در سال های گذشته بخش قابل توجهی از دارایی های مازاد بانک ها مربوط به املاک و مستغلات بوده که به علت وجود رکود در بازار مسکن، فروش آن ها سخت شده بود. محمدعلی دهقان اما گفته است: از سال گذشته با توجه به رونق یافتن بازار املاک ، فضا برای فروش این اموال فراهم و تسهیل شده است.

دهم آذر امسال با حضور وزیر اقتصاد و مدیران ارشد بانک مرکزی، سامانه ثبت اموال مازاد بانک ها رونمایی شد تا معینات املاک در اختیار بانک ها برای اطلاع رسانی به سرمایه گذاران و مردم معین گردد. علاوه بر این، معاون نظارت بانک مرکزی از مجازات مدیران بانک هایی که تا خاتمه سال 98 عملکرد قابل قبولی در خروج از بنگاه داری و واگذاری اموال مازاد نداشته باشند، خبر داده و مقرر شده است تا خاتمه سال، اموال مازاد بانک ها به صفر برسد.

داود سوری کارشناس مالی در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق ایران با تاکید بر این موضوع که به موجب قانون چرا تا قبل از رونمایی از این سامانه، بانک ها اقدام به فروش اموال مازاد خود نکردند؟ بر این باور است که صرف راه اندازی یک سامانه منجر به فروش اموال مازاد بانک ها نخواهد شد و بالعکس اجبار بانک ها به فروش اموالشان، بدون در نظر دریافت اقتضائات مالی، فسادبرانگیز خواهد بود.

سوری خاطرنشان می نماید: در مورد فروش اموال مازاد، بانک ها خود بیشتر از هر نهاد دیگری مایل به انجام این کار هستند، چراکه اموال مازاد همانطور که از اسمش معلوم است، جز هزینه چیز دیگری نخواهد داشت. چالش اصلی بانک ها این است که در حال حاضر بازار مناسبی برای فروش این اموال فراهم نیست و همین باعث خواهد شد تا ارقامی که بانک ها انتظار دارند از فروش اموال مازاد خود به دست بیاورند، اتفاق نیفتد. بنابراین تصور نمی کنم بودن یا نبودن چنین سامانه هایی تأثیر چندانی بر فروش اموال مازاد بانک ها خواهد گذاشت، که اگر داشت خود بانک ها می توانستد چنین سامانه هایی را راه اندازی نمایند.

او تصریح می نماید: بالاخره بانک ها برای فروش اموال مازادشان راه حلی پیدا خواهند کرد و اینکه این اقدام، چطور باید صورت گیرد، موضوعی نیست که بخواهیم به آنها تحمیل کنیم. اجبار بانک ها به فروش اموال مازاد بر خلاف جریان بازار و از آن مهم تر خواست بانک ها، رویه مطلوبی نیست و منجر به شبهات فراوان و منبع فساد خواهد شد.

تخصص بانک، بنگاه داری نیست

روش اموال مازاد بانک ها به منظور تأمین سرمایه، یکی از مهم ترین راهکارهایی است که از سال های گذشته از سوی اقتصاددانان و صاحب نظران بانکی به منظور خروج بانک ها از بنگاه داری مطرح شده است. در همین زمینه سوری می گوید: نکته مهمی که در این خصوص نادیده گرفته شده است، چرایی به وجود آمدن بنگاه داری بانک هاست. اولین دلیل این است که بعضی از این بانک ها اول بنگاه دار بوده اند و بعد بانکی را در کنار خود تأسیس نموده اند. از طرفی، بسیاری از بنگاه هایی که در اختیار بانک ها قرار گرفته اند، به دلیل علاقه بانک ها به بنگاه داری نبوده و نیست. بلکه به آن ها تحمیل شد. این مصداق همان دارایی هایی است که بانک نتوانسته پول نقد آنها را وصول کند. لذا مجبور به تملیک آن بنگاه ها شده است. بانک هیج گاه علاقه ندارد وارد موضوع بنگاه داری گردد.

او تاکید می نماید: همین که قوانین به صورت جدی اجرا و نظارت بر بانک ها به شکل درست اعمال گردد، بانک ها به مرور از بنگاه داری خارج خواهند شد؛ چراکه تخصص بانک، بنگاه داری نیست.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "اجبار کردن بانک ها به فروش اموال مازاد، موجب فساد می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اجبار کردن بانک ها به فروش اموال مازاد، موجب فساد می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید