عدم اجازه انحلال یا تفکیک مدارس عشایری، شرط تاسیس مدارس عشایری به نسبت تعداد دانش آموزان
به گزارش وبلاگ بهابادی، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بعضی ضوابط و مقررات تاسیس مدارس عشایری گفت: ادارت کل استان ها دیگر نمی توانند طبق ماده 16 اساسنامه یک مدرسه عشایری را منحل، تفکیک یا ضمیمه مدرسه دیگری بکنند.

محمدرضا سیفی در گفت وگو با وبلاگ بهابادی، در در تشریح ماده 3 اساسنامه تاسیس مدارس عشایری اظهار کرد: اساسنامه مدارس عشایری به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسید و در ماده 3 ضوابط و مقررات تاسیس مدارس عشایری معین شد.
شرایط تاسیس مدارس عشایری به نسبت تعداد دانش آموزان هر مقطع تحصیلی
وی اضافه نمود: قانونگذار در این ماده معین می نماید که دانش آموز عشایری در هر نقطه ای هست باید چه شرایطی داشته باشد. به عنوان مثال حتی اگر یک دانش آموز هم در یک منطقه عشایری حضور داشته باشد باید برایش کلاس تشکیل گردد.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در ماده 3 اساسنامه که مصوب جلسه شورای عالی آموزش و پرورش بود، مقررات تاسیس به صورتی است که قانونگذار تصریح می نماید اگر در یک منطقه ای 50 درصد از بچه ها شناسایی شده عشایری باشند باید مدرسه تشکیل گردد گفت: اگر دانش آموزان شناسایی شده در یک منطقه عشایری در دوره ابتدایی باشند مدرسه با هر تعدادی تاسیس می گردد اما در متوسطه اول با 30 دانش آموز و در متوسطه دوم با 42 دانش آموز امکان تاسیس مدرسه به صورت مستقل وجود دارد.
عدم انحلال مدارس عشایری یا تفکیک آنها
سیفی اضافه نمود: این اساسنامه مواد مختلفی دارد اما مهترین کاربرد این اساسنامه این است که دیگر نمی توان به سادگی کد مدرسه عشایری به کدروستایی تبدیل گردد، زیرا مدرسه دارای کد عشایری سه برابر مدرسه عادی سرانه دریافت می نماید و امتیازات ویژه ای دارد. استان ها هم نمی توانندطبق ماده 16 اساسنامه یک مدرسه عشایری را منحل، تفکیک یا ضمیمه مدرسه دیگری بکنند.
وی با بیان اینکه در واقع این اساسنامه به تثبیت مدارس عشایری یاری می نماید، درباره شرایط فضای فیزیکی مدارس عشایری گفت: این موضوع مربوط به سازمان نوسازی مدارس می گردد اما در اساسنامه تاکید شده که باید تجهیزات آموزشی و پرورشی و نیروی انسانی مورد احتیاج این مدارس تامین گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا