بررسی مودم نزتک 77UX100: قوی ترین مودم 4G آنتن دار سال
به گزارش وبلاگ بهابادی، مودم سیمکارتی 4G LTE نزتک 77UX100 هم زیبا و شیک است؛ هم سریع ترین اینترنت موبایل را به شما هدیه می دهد؛ به لطف 4 آنتن خارجی که دارد و قیمت آن بسیار مقرون به صرفه است.

استقبال کاربران و بازار ایران از مودم های سیمکارتی با آنتن بیرونی زیاد است و دلیل آن هم گیرندگی سیگنال بهتر در نقاطی است که آنتن موبایل ضعیف و اینترنت کند است!
نزتک پس از عرضه مودم های 4G با آنتن خارجی 99DX و 77DX، اینک دو مدل مودم سیمکارتی رومیزی تازه به نام های 77UX100 و 77UX400 نیز رونمایی کرده که دارای آنتن های LTE و وای فای بیرونی هستند و از WiFi 6 بهره می برند.
امروز سراغ بررسی و تست مودم نزتک 77UX100 می رویم؛ محصولی که با قیمت 2/800/000 تومان وارد بازار شده است:
ظاهر و طراحی مودم Naztech NZT-77UX100
زبان طراحی مودم تازه نزتک بیشتر به 77DX نزدیک است تا به . البته، اصلا قابل مقایسه با دو مودم قبلی نیست و کاملا در یک سطح و کلاس تازهی است.
وقتی برای اولین بار این مودم را از نزدیک ببینید و در دست بگیرید؛ متوجه خواهید شد نزتک 77UX100 یک طراحی کاملا حرفه ای و پخته در حد بهترین مودم های رومیزی دنیا دارد.
کیفیت بدنه و جنس درگاه ها و آنتن ها بسیار خوب و محکم است و حس قدرتمندی به کاربر می دهد.
درگاه ها فلزی هستند؛ در حالی که بدنه اصلی مودم از پلاستیک درجه یک و با کیفیت است. آنتن ها به قدری خوب طراحی شدند و زیبا روی مودم نشستند و لولاهای مقاومی دارند که به شما اطمینان می دهند هیچ گاه خراب شدنی نیستند.
این مودم خیلی سبک و نازک طراحی شده و در پنل رویی، آرم برند نزتک و 5 چراغ سبز رنگ، خودنمایی می کنند. چراغ ها، به ترتیب از چپ به راست برای اتصال درگاه لن، پاور مودم، آنتن شبکه موبایل، اینترنت و وای فای هستند.
4 آنتن مودم قابلیت خم شدن 90 درجه را داشته و به بدنه مودم متصل و جدانشدنی هستند. همین طور، در یک سطح بالاتری از درگاه های ارتباطی پشت بدنه محصول قرار می گیرند تا در پایین آن ها، فضای کافی برای کلیدها، درگاه ها و کانکتورهای دیگر باشد.
منظورم این است که لابه لای درگاه ها تعبیه نشدند و مزاحمتی اینجاد نمی کنند.
سراسر بدنه مودم، در کناره ها، بخش زیرین و پشت، شیارهایی دیده شده تا جریان هوا کاملا و آزادانه به طور طبیعی اتفاق بیفتد و شاهد تجمع گرما در درون باکس مودم نباشیم.
بخش زیرین مودم کاملا صاف و یکنواخت نیست و حالت زاویه دار طراحی شده که با یک پایه مانند چسبیده به بدنه، از سطح صاف فاصله می گیرد که باز به تهویه هوا کمک می کند.
در مجموع، طراحی و ظاهر مودم نزتک 77 یو ایکس 100 هیجان انگیز است و انتظار ندارید یک مودم خوش قیمت بازار، چنین متریال و طراحی مهندسی داشته باشد.
معینات مودم سیمکارتی 4G نزتک 77UX100
این مودم نیز همانند از رده LTE Cat4 با حداکثر سرعت دانلود 150 مگابیت و آپلود 50 مگابیت است و می تواند به شبکه های 4G LTE FDD و 3G وصل شود.
روی جعبه مودم درج شده در شبکه های موبایل فورجی از باندهای رادیویی 1 و 3 و 7 و 40 و در شبکه های 3G دارای باند 1 است اما در پنل کاربری تحت وب، فهرست طولانی از باندهای رادیویی قابل انتخاب می بینیم.
به هر حال، احتمالا شما در ایران جز همین 4 باند رادیویی به فرکانس دیگری نیاز نخواهید داشت!
یک مزیت ویژه نزتک 77UX100 که روی جعبه و در جدول معینات مودم نیز روی آن تاکید زیادی شده است؛ وای فای 6 یا استاندارد 802.11ax است. اگرچه این مودم فقط باند رادیویی 2.4 گیگاهرتز را دارد اما خیلی فرق می کند از نسل وای فای 4 یا وای فای 6 باشد.
وای فای 6 به فناوری، مدولاسیون، رمزنگاری و سرعت انتقال اطلاعات بالاتری مجهز است و از این نظر، شاید کمتر به فرکانس 5 گیگاهرتز نیاز پیدا کنید.
از 4 آنتن بیرونی پرقدرتی که می بینیم؛ 2 آنتن برای اتصال به شبکه های موبایل و 2 آنتن برای وای فای است؛ لذا چه در LTE و چه در وای فای دارای فناوری MIMO 2×2 هستیم.
1 درگاه شبکه LAN هزار مگابیتی، 1 درگاه USB Type-C، شیار سیم کارت نانو، کانکتور آداپتور برق، کلید ریست که همزمان برای WPS نیز هست؛ تمام امکانات ارتباطی مودم تازه نزتک محسوب می شوند.
درگاه USB Type C برای روشن کردن مودم با پاوربانک 5 ولت و 1 آمپر است. ضمن اینکه می توانید با کابل تایپ سی نیز اینترنت را از مودم به روی لپ تاپ یا کامپیوتر به اشتراک بگذارید یا اصطلاحا از یو اس بی تترینگ بهره ببرید.
در مدل 77UX400 شاهد 4 درگاه LAN هستیم؛ لذا اگر فردی به تعداد درگاه اترنت RJ45 بیشتری نیاز دارد؛ باید سراغ خرید این مدل برود و از خرید 77UX100 صرف نظر کند.
کلید پاور و وای فای برای این مودم تعبیه نشده است که غالبا هم روی مودم های ارزان قیمت بازار(زیر 3 میلیون تومان)، مشاهده نمی کنیم.
پنل کاربری و امکانات نرم افزاری
با وارد کردن آدرس آی پی 192.168.1.1 صفحه لاگین به تنظیمات یا همان پنل کاربری تحت وب مودم نزتک 77UX100 خودنمایی می کند:
از لوگوی هایپرسل و شرحات حق انتشار معین است که با یک پنل مدیریتی سفارشی سازی شده برای شرکت هایپرسل روبرو هستیم؛ لوگوی و اطلاعاتی که در فوتر تمام صفحات این پنل مشاهده می کنیم.
این پنل دارای 5 منو اصلی است که در نوار بالای صفحه مشاهده می شوند و منوی پیش فرض، همان منوی Status یا اطلاعات است. در این بخش، شرح کاملی از هر نوع اطلاعاتی که نیاز دارید را پیدا خواهید کرد.
اطلاعات کاملی درباره شرایط شبکه موبایل و پارامترهای RSRP و RSRQ و SINR و RSSI تا باند رادیویی فعال، شبکه موبایل، شماره دکل، نوع اینترنت و همه آدرس آی پی هایی که نیاز دارید:
همین طور در صفحه اصلی می توانید اطلاعاتی درباره شبکه وای فای، شرایط APN و روترینگ دستگاه بیابید.
در منوی Internet می توان تنظیماتی مانند نوع شبکه، مدیریت APN، جست وجوی دستی شبکه، انتخاب دستی باند رادیویی و نهایتا تنظیمات وی پی ان PPTP و L2TP را بیابید:
در منوی home Network با تنظیمات DHCP، فعالیت شبکه و شرایط دستگاه های متصل و مدیریت ترافیک دیتا روبرو هستیم:
از منوی Wireless معین است برای مدیریت شبکه وای فای و تغییر رمزعبور، باند فرکانسی وای فای و … استفاده می شود. فیلتر آدرس مک و تنظیمات فایروال هم در این منو هستند:
منوی آخر یا Router بیشتر شامل ابزارهای مدیریت مودم مانند ریست فکتوری، آپدیت فریم ویر، زمان بندی روشن/خاموش شدن وای فای و … است:
این پنل از نظر امکانات نرم افزاری قابل قبول و مطابق نیازهای کاربران مودم های سیمکارتی است اما دوست داشتیم رابط کاربری و گرافیک بهتر و سطح بالاتری داشت!
تست و بررسی مودم نزتک 77UX100
این روزها همه مودم های مدرن دارای شیار سیم کارت نانو هستند تا کاربر را از دردسرهای اضافی پوکه ها خلاص کنند. مودم 77UX100 نزتک هم چنین اسلات سیم کارتی دارد و کار با آن خیلی راحت و سریع است.
سرعت لود مودم و شناسایی شبکه موبایل، راه اندازی شبکه وای فای، اتصال کابل لن و باقی قضایا نیز خوب بوده و شما در بازه زمانی 15 الی 20 ثانیه ای با همه چراغ های سبز روی مودم روبرو می شوید؛ به معنای اینکه همه چیز آماده است.
ما سیم کارت های ایرانسل، همراه اول و شاتل موبایل را روی این مودم قرار دادیم و هر سه شبکه به طور اتوماتیک و بدون نیاز به ست کردن APN شناسایی و به اینترنت وصل شدیم.
برای سیم کارت هایی مانند مبین نت، لوتوس تل، سامانتل و آپتل و حتی در برخی موارد شاتل موبایل، وقتی که روی شبکه همراه اول یا ایرانسل تنظیم شده است؛ باید تنظیمات رومینگ مودم را فعال کرده باشید.
تجربه چندین روزه ما در اتصال و استفاده از این مودم خوب بود؛ نه قطعی داشتیم و نه اختلالی که از سمت دستگاه باشد؛ یک اینترنت روان و تمیز و تقریبا یکنواخت که ساعت ها شما را از مراجعه به پنل و چراغ ها بی نیاز می کند.
مودم های 4G بدون آنتن خارجی، نهایتا سرعتی 40 الی 50 مگابیتی روی اینترنت موبایل ارائه می کنند. حالا، ما می خواهیم ببینیم یک مودم 4G با 2 آنتن LTE خارجی، چه سرعت دانلود و آپلودی خواهد داشت.
ابتدا، با سیم کارت ایرانسل شروع می کنیم. بدون اینکه باندهای رادیویی را دستی انتخاب کنیم و با همان تنظیمات اولیه مودم، سرعت های دانلود 55 تا 67 مگابیت با آپلود زیر 10 مگابیت و پینگ 30 میلی ثانیه به دست آمد:
سراغ تنظیمات دستی قفل باند رفتیم و مودم نزتک 77UX100 را روی باند 1 قرار دادیم. نتایج خیلی بهتر شد و سرعت دانلود به 87 مگابیت با آپلود حدود 18 مگابیت و پینگ 18 میلی ثانیه رسید:
دوباره تنظیمات قفل باند را دستکاری کرده و این بار روی باند 7 قرار دادیم؛ نقطه ای که مودم تازه نزتک توانست ما را غافل گیر کنند و سرعت هایی بالای 90 مگابیت با آپلود 40 مگابیت و پینگ 17 میلی ثانیه به ما بدهد:
این تست ها را بارها و بارها، حتی در بازه های زمانی مختلف، مثلا صبح، ظهر و بعدازظهر تکرار کردیم و نتایج کم و بیش مشابه بود.
معلوم است آنتن های خارجی، تاثیر خود را روی گیرندگی سیگنال مودم گذاشته اند که چنین سرعت اینترنت خوبی آن هم با یک مودم 4G LTE Cat 4 به دست آوردیم؛ سرعت هایی که معمولا از یک مودم LTE Cat 6 انتظار داریم.
پارامترهای فرکانس رادیویی شبکه نیز به ما نشان دادند که قدرت گیرندگی آنتن ها بالا است:
با سیم کارت شاتل موبایل، همان سرعت های دانلود 80 الی 90 مگابیت، آپلود 37 و 38 مگابیت ولی پینگ بیشتر نسبت به ایرانسل، 29 میلی ثانیه به دست آمد:
در تست شاتل موبایل و با سرورهای خارجی کلادفایر نیز سرعت بسیار خوب 82.49 مگابیت با پینگ 197 میلی ثانیه را داشتیم:
روی اینترنت همراه اول که همیشه در نقطه ای که هستیم؛ ضعیف تر از ایرانسل است؛ سرعت دانلود 47 مگابیت و آپلود 33 مگابیت با پینگ 33 میلی ثانیه را نشان می دهد:
نتیجه گیری تست ها می گوید عملکرد مودم 77ux100 نزتک فراتر از انتظار است و در حد یک مودم 4G ساده نیست؛ بلکه سرعت و گیرندگی به شما می دهد که شاید برخی از مودم های سیمکارتی با قیمت چند برابر هم چنین سرعتی نداشته باشند.
قیمت و ارزش خرید
این روزها، بهمن ماه 1403 مودم نزتک 77UX100 در بازار ایران و میان فروشگاه های مختلف با قیمت های 2/600/000 تا 2/900/000 تومان به فروش می رسد.
با این قیمت چه مودم سیم کارتی آنتن داری را می توانید بخرید؟ تقریبا هیچ مودمی در بازار نیست و مودم های جیبی در چنین محدوده قیمتی هستند.
مودم ایرانسل FD-i40 B1 که صرفا دو آنتن LTE خارجی و آنتن وای فای داخلی دارد؛ با قیمت حدود 3 میلیون تومان در بازار دیده می شود و مودمی مانند کی لینک B3 که اصلا قابل مقایسه با 77UX100 نیست!
داشتن مزیت هایی مانند کیفیت ساخت بالا، وای فای 6، درگاه های فلزی و مستحکم، آنتن های وای فای و LTE خارجی قدرتمند و گیرندگی و سرعت بسیار خوب اینترنت، باعث می شوند قیمت زیر 3 میلیون تومان برای چنین مودمی، به شدت رقابتی و باعث موفقیت و فروش بالا شود.
حرف آخر
نزتک در رده LTE Cat 6 مودم هایی مانند و نزتک TDX1100 را دارد ولی خوب قیمت آن ها بالای 5 میلیون تومان است.
اگر شما بخواهید حدود 3 الی 3.5 میلیون تومان برای خرید یک مودم سیمکارتی هزینه کنید؛ گزینه ای جز خرید مودم 4G LTE ندارید اما مسئله این است که با آنتن خارجی یا بدون آنتن خارجی بخرید؟
اگر در نقطه ای هستید که آنتن موبایل ضعیف است؛ اینترنت کند و بدکیفیت است و از مشکل سیگنال دهی رنج می برید؛ فقط و فقط باید به یک مودم آنتن دار فکر کنید تا برای همیشه مشکل اینترنت ضعیف حل شود.
مودم های سیمکارتی آنتن دار همگی قیمتی بالای 4 میلیون تومان دارند و اینجا است که قیمت رقابتی 2.7 تا 2.8 میلیون تومان مودم نزتک 77UX100 خودنمایی می کند.
ضمن اینکه شما دارید یک مودم با سرعت دانلود 90 مگابیت، طراحی خارق العاده، وای فای 6 و گارانتی سه ساله تعویض و خدمات پس از فروش تهیه می کنید.
تنها چیزی که باید کمی روی آن فکر کنید؛ نیاز به مودم 77UX100 با یک درگاه لن یا خرید مدل 77UX400 با 4 درگاه لن و حدود 300 هزار تومان هزنیه بیشتر است!
مزایا:
1- طراحی فوق العاده زیبا و مهندسی
2- کیفیت بدنه و جنس ساخت بالا
3- آنتن های LTE و وای فای بیرونی پرقدرت
4- گیرندگی سیگنال قوی
5- سرعت زیاد در حدود 90 مگابیت
6- شیار سیم کارت نانو
معایب:
1- نداشتن کلید روشن/خاموش
منبع: شبکه چی