11 قابلیت اغراق شده اندروید و آیفون؛ گول این تبلیغات را نخورید!

به گزارش وبلاگ بهابادی، در این مطلب به آنالیز 11 قابلیت اندروید و آیفون می پردازیم که بیش از حد به آن ها توجه شده است و در واقع می توان گفت به نوعی به حقه تبلیغاتی شرکت هایی نظیر اپل و سامسونگ تبدیل شده اند.

11 قابلیت اغراق شده اندروید و آیفون؛ گول این تبلیغات را نخورید!

برای همه ما پیش آمده که قبل از خرید یک گوشی هوشمند، دچار سردرگمی شویم چرا که گزینه های خرید بسیار زیاد هستند و شرکت های سازنده گوشی های هوشمند هم با تعریف و تمجید از محصولات شان و بعلاوه گاهی اوقات بزرگ نمایی، این سردرگمی را بیشتر می نمایند، به گونه ای که نمی دانیم باید به خاطر چه چیزی به سراغ چه گوشی هوشمندی برویم.

برای مثال تصور کنید در کشور ما، گلکسی S22، گلکسی S22 اولترا، آیفون 13 و 13 پرو و حتی پیکسل 6 و 6 پرو در دسترس قرار دارند. حال شما کدام را برای رفع کردن احتیاجهای روزانه خود انتخاب می کردید؟ فرض می کنیم نزد یک فروشنده موبایل می روید و از او راهنمایی می خواهید. او هم با بیان معینات فنی گوشی ها، به شما در این راه یاری می نماید.

احتمالا آنچه که می شنوید این است: گلکسی S22 اولترا دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی دارد، باتری آن ها 5000 میلی آمپر ساعتی است و از تمام گوشی های دیگر هم بیشتر است. آیفون هم که آیفون است و از کیفیت ساخت و سنگینی آن هم می توانید متوجه شوید و…. شما با شنیدن این حرف ها باید تصمیم بگیرید که کدام گوشی بهتر است، اما خوب است بدانید همواره معینات فنی روی کاغذ نیستند که برترین انتخاب را برای شما معین می نمایند.

شاید فکر کنید یک سری از قابلیت های دیگر نظیر اینترنت 5G، وضوح فیلم برداری 8K، دوربین هایی با سنسور بزرگ، باتری های پرظرفیت، شارژ بی سیم، بدنه شیشه ای یا مواردی مثل این ها از اهمیت بالایی برخوردارند که قطعا اینطور هست اما آیا این موارد معین نماینده هستند؟

هدف ما در این مطلب دقیقا همین است که یک سری قابلیت بیش از حد اغراق شده اندروید و آیفون را مورد آنالیز قرار دهیم تا متوجه شویم یک سری از امکاناتی که شرکت ها تبلیغ زیادی پیرامون آن ها انجام داده اند، واقعا ارزش خاصی ندارند و نمی توان آن ها را عامل مهمی برای خرید یک گوشی هوشمند دانست.

11 قابلیت اغراق شده اندروید و آیفون؛ گول این تبلیغات را نخورید!

1. شما به قدرتمندترین پردازنده یا 12 گیگابایت رم احتیاجی ندارید

پردازنده قدرتمندتر یا رم بیشتر، قطعا برای ثبت نتایج عالی در بنچمارک ها مناسب هستند و در عمل هم کیفیت خود را نشان می دهند. هیچ کسی دلش نمی خواهد گوشی ضعیفی در اختیار داشته باشد. اما قرار نیست کسی گوشی رایگان به ما بدهد که بخواهیم قدرتمندترین را انتخاب کنیم.

ما قرار است برای خرید یک گوشی هزینه کنیم که این روزها واقعا از عهده هر کسی بر نمی آید. اما متأسفانه همین پول دادن است که سبب می گردد کاربران تصور نمایند حالا که دارند هزینه می نمایند باید بروند سراغ مدلی که برترین سخت افزار را در خود دارد. اگر از لحاظ بودجه محدودیتی وجود نداشته باشد، اصلا مسئله ای نیست و پیشنهاد می گردد اتفاقا همان مدل های گران قیمت را بخرید، اما اگر در محدودیت قرار دارید و می خواهید برای خرید یک گوشی گران قیمت فقط به خاطر اینکه فکر می کنید ارزشش بیشتری دارد خود را تحت فشار قرار دهید، پیشنهاد می کنیم این کار را انجام ندهید.

تصور نکنید هر گوشی که روی کاغذ معینات فنی بهتری دارد، در عمل هم در مقایسه با یک گوشی ارزان قیمت تر به همان مقدار کیفیت و کارایی بیشتری را ارائه می دهد. در واقع در بسیاری از مواقع، گوشی های ارزان و بالارده تفاوت چشمگیری از لحاظ توان پردازشی ندارند.

شما اگر بسیاری از وقت خود را برای وب گردی و گشت و گذار در شبکه های اجتماعی می گذارنید، 12 گیگابایت رم یا پردازنده A15 اپل قرار است چه یاریی کند؟ واقعا برای تماشا یک فیلم مجذوب کننده در اینترنت، پردازنده قدرتمندی مثل A15 احتیاج است؟ یا برای گشت و گذار در منوهای مختلف گوشی، باید حتما محصولی با اسنپدراگون 8 نسل 1 داشته باشید؟ آن هم در شرایطی که برای تأمین بودجه آن واقعا به دردسر افتاده باشید؟

آنچه که قصد داریم بگوییم این است که در بسیاری از گوشی های 400 الی 500 دلاری این روزها، پردازنده های بسیار قدرتمندی را شاهد هستیم که عملکرد فوق العاده ای در بخش های مختلف دارند. اگر شما گیمر هستید، این مطلب اصلا مناسب شما نیست اما اگر در پی داشتن برترین خرید متناسب با بودجه خود هستید، توصیه می گردد ابتدا فکر کنید چقدر به قدرت و سرعت در یک گوشی احتیاج دارید؟ اگر شما 90٪ اوقات وقت خود را به وب گردی و گشت و گذار در شبکه های اجتماعی می گذارنید، هدف از خرید یک گوشی قدرتمند چیست؟ اصلا آن قدرت زیاد قرار است در چه جایی برای شما استفاده داشته باشد؟ درست مثل این است که شما مینی بوس می خرید اما فقط یک مسافر درون آن سوار می کنید. پرسش اینجاست که اگر بنا به سوار کردن فقط یک مسافر بود، خرید یک ماشین ارزان تر، منطقی تر نبود؟

شما آیفون 13 را در نظر بگیرید که فقط 4 گیگابایت حافظه رم دارد اما با گوشی های اندرویدی مقایسه می گردد که حداقل 8 گیگابایت رم دارند. آیا این بدان معناست که گوشی های اندرویدی می توانند دو برابر بیشتر اپلیکیشن در پس زمینه در حال انجام نگه دارند و سرعت کار با آن ها بیشتر است؟ پس خیلی زود تصور نکنید اگر یک گوشی 12 گیگابایت یا 16 گیگابایت رم دارد، از لپ تاپ شما که 8 گیگابایت رم دارد عملکرد بهتری خواهد داشت بنابراین باید آن را خرید.

2. دوربین های بیشتر همواره به معنای کیفیت بالاتر نیست

یک موضوع ساده و کاملا پیش پا افتاده که متأسفانه این روزها اصلا مورد توجه قرار نمی گیرد، تعداد دوربین های تعبیه شده روی پنل پشتی است. به خاطر دارم وقتی برای خرید گوشی به یک فروشگاه سر زدم، فروشنده برای تعریف و تمجید از عملکرد گوشی مورد نظر من، علی رغم وجود نقاط قوت بسیار خوب، تصمیم گرفت از تعداد زیاد دوربین های گوشی بگوید و از این طریق مرا مجاب به خرید کند.

اینکه یک گوشی دوربین بیشتر دارد، اصلا علت خوبی برای خرید آن ها نیست چون در برترین حالت شما فقط از یک دوربین آن استفاده می کنید. افرادی را می شناسم که اصلا شناخت زیادی از گوشی یا نحوه کار با آن ندارند اما وقتی فروشنده می گوید فلان گوشی 4 دوربین دارد، به سرعت فکر می نمایند اکنون قرار است یک دوربین DSLR جیبی را با پرداخت مبلغی ناچیز خریداری نمایند.

حال شما تصور کنید آن فرد با دوربین ماکرو و سنجش عمق چه تصاویر مجذوب کنندهی می تواند ثبت کند؟ در نهایت همان دوربین اصلی یا فوق عریض به کارش بیاید. آن دو دوربین فقط و فقط به عنوان عاملی برای جلب توجه مشتری در گوشی ها حضور دارند و اگر دقت کنید اصلا در پرچم دارها دیده نمی شوند (به عنوان یک دوربین مستقل). بنابراین این را هم در نظر بگیرید که اگر قرار بود دوربین این گوشی ها خیلی باکیفیت باشد، چرا در پرچم دارها وجود ندارند؟ پس، خواهشا گول تعداد دوربین های زیاد را نخورید.

3. دوربین 108 مگاپیکسلی لزوما بهتر از دوربین 12 مگاپیکسلی نیست

یک موضوع مهم که سال هاست داریم به آن اشاره می کنیم این است که مقدار بیشتر مگاپیکسل همواره قرار نیست نشان دهنده کیفیت بالای تصویری که ثبت می نماید باشد. چرا که فاکتورهای زیادی در دوربین وجود دارند که اگر بخواهیم از لحاظ اهمیت آن ها را تفکیک کنیم، باید بگوییم مگاپیکسل شاید کمترین اهمیت را در مقدار کیفیت یک تصویر داشته باشد.

شما تصور کنید، گلکسی S20 تا S22 اولترا از یک دوربین 108 مگاپیکسلی استفاده می نمایند که در حالت پیش فرض با فناوری ترکیب پیکسل 9 در 1، تصاویری 12 مگاپیکسلی خروجی می دهند تا کاربر کیفیت بیشتری را شاهد باشد. بنابراین شما می بینید که در گوشی های هوشمند، برعکس این موضوع صدق می نماید که هرچه مگاپیکسل بالاتر باشد تصاویر بهتر خواهند شد. خروجی های 12 مگاپیکسلی که از سنسورهای 50 تا 108 مگاپیکسلی بدست می آیند، معمولا گستره دینامیکی بهتر و کیفیت بیشتری دارند.

بعلاوه گوشی های اپل اصلا سنسورهای بزرگی هم ندارند، اما شرکت آمریکایی آنقدر از فناوری های پیشرفته ای در همین دوربین های 12 مگاپیکسلی استفاده نموده که کیفیت عکاسی و فیلم برداری در آن ها، حداقل طبق آنالیز های اجرا شده بهتر از تصاویر و فیلم هایی هستند که دوربین 108 مگاپیکسلی گلکسی S22 اولترا ثبت می نماید.

4. حالت ماکرو ارزش پرداخت 300 دلار اضافه برای خرید آیفون 13 پرو را ندارد

زمانی که اپل بالاخره تصمیم گرفت حالت عکاسی ماکرو را به آیفون 13 پرو و پرو مکس اضافه کند، بسیاری از کاربران این شرکت شگفت زده شدند. البته حق هم داشتند چون این قابلیت چند سال حتی برای گوشی های مالی اندروید هم در دسترس قرار داشت. هرچند ناگفته نماند حالت ماکرو در گوشی های اپل کیفیت بسیار بالاتری دارد اما در باطن، یک خاصیت دارند.

اما در حالت ماکرو چه اتفاقی می افتد که کاربران تا این مقدار شگفت زده شده اند؟ اگر با این دوربین کار نموده باشید می دانید که در حالت ماکرو کاربر می تواند از اجسام در فواصل بسیار نزدیک (حداقل 3 سانتی متری) با ایجاد حالت بوکه در پس زمینه و در مرکز فوکوس قرار دادن آن اجسام عکاسی کند. اگر کار شما عکاسی باشد و این حالت برای کسب عایدی به شما یاری می نماید، پرداخت 300 دلار اضافه برای خرید آیفون 13 پرو می تواند منطقی باشد.

اما اگر یک کاربر معمولی هستید که به ندرت به دوربین احتیاج پیدا می کنید و اگر هم احتیاج داشته باشید، بیشتر از همان دوربین اصلی استفاده می کنید، چرا باید 300 دلار اضافه پرداخت کنید؟ که از دوربینی بهره ببرید که طی ده سال آینده شاید در مجموع فقط ده بار از آن بهره ببرید؟

5. گوشی های اندرویدی با باتری پرظرفیت تر لزوما در نگه داری شارژ بهتر نیستند

این موضوع کمی سردرگم نماینده است. برخلاف دوربین که مگاپیکسل بیشتر آن در عمل هم ثابت شده که نشان از کیفیت بیشتر نیست، باتری ها معمولا هرچه میلی آمپر ساعت بیشتری داشته باشند، در عمل هم ماندگاری بالاتری را از خود به نمایش می گذارند. اما این موضوع همواره صدق نمی نماید.

یک گوشی با باتری بزرگ زمانی خوب است که گوشی داغ نکند یا از لحاظ عملکرد نرم افزاری بسیار بهینه باشد. در غیر این صورت شما حتی یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی هم داشته باشید، شاید گوشی شما به مقدار یک گوشی با باتری 4000 میلی آمپر ساعت هم دوام نداشته باشد.

برای مثال پیکسل 6 پرو یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی دارد اما آیفون 13 پرو مکس که 15٪ ظرفیت باتری کمتری هم دارد، در تست ها و در واقعیت به شکل محسوسی در نگه داری شارژ از نماینده گوگل عملکرد بهتری از خود به نمایش می گذارد، به گونه ای که گزارش شده این گوشی حتی می تواند در استفاده سبک، سه روز هم دوام داشته باشد.

نتایج نشان داده که عملکرد استثنائی و بی نظیر اپل در بهینه سازی نرم افزار و از آن طرف عملکرد فوق العاده ضعیف گوگل در همین زمینه باعث شده در عمل، باتری 15٪ کوچک تر آیفون 13 پرو مکس، 30٪ در نگه داری شارژ بهتر از پیکسل 6 پرو ظاهر گردد. البته اگر بخواهیم آن 15٪ را هم حساب کنیم، باید بگوییم مقدار مصرف انرژی در آیفون 13 پرو مکس حدودا 45٪ بهینه تر از پیکسل 6 پرو است.

بنابراین قبل از خرید، خود را به معینات فنی روی کاغذ محدود نکنید. حتما و حتما آنالیز های متنی و ویدیویی را هم بخوانید و ببینید تا متوجه شوید در عمل، کاربران چه نتیجه ای از کار با یک گوشی گرفته اند. سعی کنید سراغ گوشی هایی بروید که دوام آن ها بیشتر از یک روز است، آن هم در آنالیز ها و نه با توجه به ادعای شرکت سازنده.

6. شارژ بی سیم و شارژ معکوس

فناوری شارژ بی سیم یا شارژ معکوس خوب هستند. یعنی در واقع باید بگوییم داشتن آن ها بهتر از نداشتن شان است. اما اصلا جز آن ویژگی هایی نیستند که بخواهیم بگوییم قبل از خرید یک گوشی می توانند نظر شما را برگردانند و عاملی معین نماینده باشند.

اگر شما همواره گوشی را به صورت بی سیم شارژ می کنید و اصلا سراغ شارژرهای سیمی نمی آیید، یک بحث دیگر است اما باید بدانید شارژرهای سیمی سرعت بیشتری دارند و پایداری آن ها هم بیشتر است.

شارژ معکوس هم خوب است. گاهی اوقات شما دسترسی به دو پریز برق ندارید و می خواهید همزمان هم گوشی هوشمند و هم ساعت هوشمند خود را شارژ کنید. در این صورت داشتن یک گوشی با پشتیبانی از فناوری شارژ معکوس می تواند نجات تان دهد. اما اگر منطقی به داستان نگه کنید می بینید که این عامل هم آنقدرها مهم نیست که بخواهیم بگوییم ارزش پرداخت هزینه بیشتر را دارد.

7. شیشه محافظ صفحه گوریلاگلس

هر سال می شنویم؛ این برترین شیشه محافظ تاریخ است، گوریلاگلس ویکتوس، ویکتوس پلاس، سرامیک شیلد، دراگون تیل و… اما در نهایت شمایید و گوشی هوشمندتان که احتمالا پس از برخورد با یک سطح بتونی، شکسته است و شما هم احتمالا ناراحت و مغموم به این فکر می کنید که چرا گول تبلیغات شرکت سازنده را خوردید و برای گوشی خود قاب و برچسب محافظ نخریده اید.

اگر منطقی فکر کنید می بینید مگر یک شیشه محافظ چقدر مقاوم است که بخواهد در برابر ضربه های سنگین از نمایشگری که به آن چسبیده محافظت کند؟ حتی اگر صفحه نشکند، به خاطر اینکه به محافظ صفحه چسبیده، آسیب می بیند. شما اگر دست کشی روی دست خود داشته باشید، شاید در برابر یک سری ضربه های سبک در امان باشید، اما اگر قرار باشد دستتان را متناسب با وزنی که دارد به زمین بکوبید، فشاری که به آن وارد می گردد واقعا زیاد است. این فشار در نمایشگر می تواند باعث آسیب دیدگی آن گردد.

بنابراین تصور نکنید یک شیشه محافظ قرار است معجزه کند. شما در هر صورت به محافظ صفحه جانبی و یک قاب بسیار باکیفیت احتیاج خواهید داشت که از گوشی شما مراقبت کند.

8. گوشی هایی با پنل پشتی شیشه ای لزوما مقاوم تر از پلاستیک نیستند

این روزها پنل شیشه ای فقط در ساخت گوشی های بالارده استفاده می گردد. بنابراین اگر بخواهیم بگوییم به سراغ خرید گوشی های پلاستیکی بروید چون شیشه ای ها لزوما بهتر نیستند، در واقع داریم شما را به سمت خرید گوشی های میان رده یا مالی راهنمایی می کنیم.

اما این روزها پنل پشتی پلاستیکی در یک سری از گوشی های پرچم دار مالی هم مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال گلکسی S21 فن ادیشن یا S20 فن ادیشن یا بسیاری از گوشی های شیائومی در محدوده قیمتی کمتر از 800 دلار، بدنه ای پلاستیکی دارند. اما این موضوع اصلا مشکل ساز نیست.

اینکه بعضی از شرکت ها معتقد هستند گوشی هایی با بدنه شیشه ای بهتر از مدل هایی با بدنه پلاستیکی هستند، اصلا حرف درستی نیست. گوشی های شیشه ای فقط زیباتر هستند اما وقتی هر دو گوشی خدایی ننموده به زمین بیفتند، آنوقت متوجه می شوید که گوشی شیشه ای شما فقط تا زمانی که به زمین نیفتد، پریمیوم است و حس خوبی منتقل می نماید.

در واقع بسیاری از گوشی های امروزی که شیشه ای هستند، به قاب محافظ احتیاج بیشتری دارند تا گوشی هایی که با پنل پلاستیکی فراوری می شوند. حتی اگر هم قرار است فقط به خاطر پنل شیشه ای، یک گوشی را به دیگری ترجیح دهید اما در نهایت از یک قاب محافظ بهره ببرید، چرا اصلا در همان درجه نخست، هزینه زیادی را فقط به خاطر پنل شیشه ای پرداخت می کنید؟

شما در این رابطه چه فکری می کنید؟ قبول داریم که اندکی هم در این بخش، نظر شخصی خود را اضافه نموده ام اما تقریبا می توان گفت کل این مطلب بر اساس نظر شخصی است.

9. نام های اولترا، پرو، مکس و مینی نباید شما را گول بزند

این روزها که شرکت های فراورینماینده گوشی های هوشمند هر سال تعداد زیادی گوشی راهی بازار می نمایند، نام های مختلفی را هم برای آن ها در نظر می گیرند که این نام برای گوشی های سامسونگ پلاس و اولترا، در گوشی های اپل مینی، پرو و پرو مکس، در گوشی های شیائومی که انواع مختلفی هم دارند پرو، پرو پلاس، اولترا و… است.

اما شما نباید گول این نام ها را بخورید. البته که در بسیاری مواقع گوشی هایی با این پسوند عملکرد بهتری هم در بخش های مختلف دارند، مثلا ماندگاری شارژ آیفون 13 پرو مکس قابل مقایسه با آیفون 13 مینی نیست. اما در بسیاری موارد دیگر، تفاوت خاصی بین دو گوشی دیده نمی گردد.

البته این موضوع بیشتر برای مدل های استاندارد صدق می نماید و نه پرو و پرو مکس یا اولترا. برای مثال اگر اپل، آیفون 13 مینی را آیفون 13 نام گذاری می کرد و آیفون 13 را هم با اندکی افزایش قیمت، آیفون مکس می نامید، اکنون می دیدیم که آیفون 13 مینی هم فروش بسیار خوبی دارد. بنابراین لزوما یک نام مثل مینی قرار نیست به معنای ارزش کمتر یک گوشی باشد.

به شخصه با این علت موافق نیستم. مگر اینکه تفاوت قیمت بین مدل ها خیلی زیاد باشد. اما اگر شما با آن موافق هستید، سعی کنید قبل از خرید، حتما تفاوت معینات فنی بین مدل های مختلف یک سری از پرچم دارها را با دقت آنالیز کنید تا بدانید دارید چه انتخابی می کنید.

10. ویدیوی 8K و 5G

این دو قابلیت مهم هستند. خصوصا اینترنت 5G که سرعت آن به شکل چشمگیری از اینترنت 4G بیشتر است. اما هنوز کشورهای زیادی هستند که حتی زمزمه فراهم سازی بستر مورد احتیاج برای بهره مندی از آن هم شنیده نمی گردد، چه برسد که بخواهیم انتظار داشته باشیم طی یکی دو سال آینده پشتیبانی از این فناوری در آن ها وجود داشته باشد.

البته وقتی شرکت های مخابراتی تبلیغات زیادی برای این گوشی ها می نمایند و وقتی هم که اضافه شدن 5G به نام گوشی باعث طولانی تر شدن آن می گردد، بعضی ها گمان می نمایند گوشی با یک آپشن اضافه تر خریداری نموده اند اما باید بدانند شاید تا تعویض این گوشی هم نتوانند از آن قابلیت مجذوب کننده استفاده نمایند.

اینکه می گوییم 5G قابلیت خوبی برای کسانی که در یک سری از کشورها زندگی می نمایند نیست، سه علت دارد. نخست اینکه اینترنت 5G اگر در معرض مستقیم آنتن آن قرار نداشته باشید، بسیار ناپایدار خواهد بود. دوم اینکه گوشی های 5G اگر آنتن دهی ضعیف باشد، به صورت اتوماتیک به 4G سوییچ می نمایند. سوم هم اینکه روی طول عمر باتری تأثیر منفی می گذارند.

بنابراین این پرسش به وجود می آید که وقتی در یک کشور که زیرساخت لازم را برای بهره مندی از اینترنت 5G در اختیار ندارد زندگی می کنید، چرا باید برای خرید یک گوشی مجهز به این فناوری هزینه کنید؟ بگذارید حالا که طول عمر باتری شما زودتر قرار است تمام گردد، حداقل شما لذت تجربه سرعت بالای فناوری 5G را داشته باشید. نه اینکه آن را تبدیل کنید به یک قابلیت دکوری در گوشی.

البته در بعضی از مواقع، گوشی های 4G و 5G سخت افزار متفاوتی دارند. برای مثال گلکسی S20 فن ادیشن در دو نسخه 4G و 5G راهی بازار شد اما قلب تپنده مدل 4G را پردازنده اگزینوس 990 تشکیل می دهد. پیشنهاد می گردد برای جلوگیری از دردسرهای زیاد، مدل 5G این گوشی را در صورتی که انتخاب قطعی شماست، بخرید چون اگزینوس 990 واقعا پردازنده ناامیدنماینده ای است.

در رابطه با کیفیت فیلم برداری 8K هم باید بگوییم که این یکی از اغراق شده ترین قابلیت های گوشی های هوشمند است که شاید هیچوقت به صورت حرفه ای احتیاجی به آن نگردد. وقتی نه گوشی شما از این کیفیت پشتیبانی می نماید، نه تلویزیون و نه مانیتور، یعنی شما نمی توانید به هر حال این ویدیو را با کیفیت 8K واقعی مشاهده کنید. بنابراین چه فایده ای دارد که فقط به خاطر این موضوع گوشی هوشمند خود را انتخاب کنید؟

تلویزیون های 8K در بازار وجود دارند اما آنقدر گران هستند که بعید می دانیم از هر ده نفر، حتی یک نفر هم تلویزیون 8K داشته باشد. خصوصا در کشور ما که اصلا محتوی با کیفیت FHD هم کمتر وجود دارد. بنابراین قابلیت 8K کاملا معین است که فقط برای جلب توجه در گوشی ها وجود دارد و نه چیز دیگری.

11. هرچه بیشتر پول بدهید، بیشتر آش می خورید

این علت آخر از تمام موارد یادشده در بالا اهمیت بیشتری دارد. بسیاری از کاربران، حتی شاید شما فکر کنید وقتی قیمت یک گوشی بیشتر است، حتما کیفیت بیشتری دارد. اما در بسیاری از مواقع اصلا اینطور نیست.

البته گوشی های گران قیمت شاید واقعا چیزهای بیشتری برای ارائه به شما داشته باشند، اما آیا واقعا ارزش خرید بیشتری دارند؟ آیا اصلا به آن قابلیت های اضافه احتیاجی داریم؟ برای مثال آیا واقعا شما به دوربینی با زوم 10 برابری اپتیکال احتیاج دارید؟ آیا فکر می کنید سنسور تشخیص چهره واقعا کیفیت، دقت و سرعت بیشتری از حسگر اثرانگشت دارد یا چون اپل آن را در گوشی هایش استفاده می نماید اینطور فکر می کنید؟

در واقع گوشی های ارزان قیمت تر گاهی اوقات امکانات کاربردی بسیار خوبی دارند. برای مثال گلکسی S21 فن ادیشن از زوم اپتیکال 3 برابری پشتیبانی می نماید. دقیقا به همان مقدار که آیفون 13 پرو و پرو مکس زوم می نمایند. حال شما در کشور ما اگر بخواهید یک گوشی را فقط به خاطر کیفیت زوم بخرید، می دانید باید چه مبلغ بیشتری را برای خرید آیفون 13 پرو مکس بپردازید؟ آیا واقعا چنین چیزی ارزش دارد؟

گلکسی A73 5G را در نظر بگیرید. یک گوشی تقریبا 500 دلاری با پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 778G، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، استاندارد ضد آب IP67، تا 4 سال پشتیبانی نرم افزاری و 5 سال پشتیبانی امنیتی و بسیاری موارد دیگر که می تواند آن را به گزینه مناسب و منطقی برای خرید تبدیل کند.

پوکو F3 پرو. یک گوشی با اسنپدراگون 870، 8 گیگابایت حافظه رم، امکانات نرم افزاری عالی، نمایشگر بسیار باکیفیت و… اما قیمتی که شما را شگفت زده می نماید (کمتر از 10 میلیون تومان). البته منظورمان در مقایسه با گوشی های دیگر با قیمت نجومی است.

بنابراین این حرف درست نیست که هرچه بیشتر پول بدهید، گوشی بهتری نصیب تان می گردد. در دنیای گوشی های هوشمند، بهتر به معنای ارزشمندتر است. نه محصولی که پر باشد از قابلیت های عجیب و غریب و بعضا غیر کاربردی که شاید هر سال یک بار به سراغ شان برویم.

در نهایت، برای قابلیت هایی که به آن ها احتیاجی ندارید هزینه نکنید

علت نگارش این مطلب این نبود که گوشی های پرچم دار بازار را مورد انتقاد قرار دهیم یا بگوییم این محصولات ارزش خرید ندارند. اتفاقا گوشی های پرچم دار واقعا عالی هستند و صنعت گوشی های هوشمند را به جلو راهنمایی می نمایند. اما روی صحبت مان با کسانی است که با یک سری باور اشتباه به خرید گوشی اقدام می نمایند.

بعلاوه بسیاری از گوشی های پرچم دار آنقدر قابلیت زیاد دارند که شما اصلا به آن ها احتیاجی هم نخواهید داشت و می توانید با پرداخت مبلغ کمتر و خرید یک گوشی ارزان تر، به تمام آنچه که احتیاج دارید دسترسی داشته باشید. اما متأسفانه چون تبلیغات خوبی از یک سری از قابلیت ها می گردد، بسیاری از کاربران تصور می نمایند که پس حتما به آن ها احتیاج دارند. در واقع باید بگوییم شرکت ها با زیرکی، احتیاج را در لحظه به کاربران تحمیل می نمایند و آن ها هم بعد از اینکه اقدام به خرید کردند، متوجه می شوند چه اشتباهی مرتکب شده اند.

علاوه بر تمام موارد یادشده، یک سری موارد دیگر هم وجود دارد که باید قبل از خرید یک گوشی حتما به آن ها توجه داشته باشید و ببینید آیا اصلا به آن ها احتیاجی دارید یا خیر. چون با همین قابلیت هاست که گاهی اوقات قیمت گوشی ها افزایش پیدا می نماید.

  • رفرش ریت نمایشگر
  • نسخه اندروید و رابط کاربری شرکت های مختلف
  • سیستم تشخیص چهره سه بعدی
  • شارژ معکوس
  • قلم S-Pen

بسیاری از کاربران اصلا از بیشتر این قابلیت ها استفاده نمی نمایند اما جالب است بدانید تمام آن ها، یک نقطه قوت اساسی و در واقع از دلایل اصلی خرید یک گوشی به شمار میرود که شرکت ها با توسل به آن ها سعی می نمایند نظر مثبت کاربران را به خود جلب نمایند.

گفتنی است در یک مطلب دیگر به آنالیز 10 قابلیت مجذوب کننده اندروید و آیفون پرداختیم که توجه بسیار کمی به آن ها شده در حالی که واقعا ارزش خرید یک گوشی هوشمند را بالا می برند. پیشنهاد می گردد به آن مطلب هم سری بزنید و نظر خود را در رابطه با آن با ما در میان بگذارید.

منبع: PhoneArena

منبع: دیجیکالا مگ

به "11 قابلیت اغراق شده اندروید و آیفون؛ گول این تبلیغات را نخورید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 قابلیت اغراق شده اندروید و آیفون؛ گول این تبلیغات را نخورید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید