محصولات ارگانیک هم آلوده هستند؟!
به گزارش وبلاگ بهابادی، لازم به شرح است که سبزیجات به طور ویژه می توانند حاوی ارگانیسم های تک سلولی مانند آمیب های آزاد باشند که از باکتری ها تغذیه نموده و بعضی از آن ها می توانند به شدت برای انسان مضر باشند.

طی سال های گذشته مصرف سبزیجات و میوه های ارگانیک با استقبال زیادی روبرو شده است، اما مطالعات تازه محققان نشان می دهد این محصولات به اندازه قابل توجهی با باکتری های بیماری زا آلوده هستند.
نتایج یک مطالعه تازه نشان می دهد که سبزیجات ارگانیک اغلب حاوی سویه های مضر و بیماری زا از باکتری ها هستند. محققان اسپانیایی می گویند افرادی که محصولاتی را خریداری می نمایند که با کود های آلی مانند کود های دامی تغذیه شده اند، ممکن است از انتخاب خود پشیمان شوند.
دانشمندان طی این مطالعات بیش از 50 گونه از باکتری های بالقوه مضر را روی نمونه های اسفناج و کاهو ارگانیک کشف کردند. طی سال های اخیر میوه ها و سبزیجات ارگانیک به طور فزاینده ای محبوب شده اند، زیرا افراد بیشتری برای اجتناب از آفت کش ها، کود ها و علف کش ها به رژیم های غذایی کاملا ارگانیک روی می آورند.
متأسفانه، محققان در این مطالعات دریافتند که این غذا ها می توانند به باکتری های مضری از منابع انسانی یا حیوانی آلوده شوند. این عوامل خطرناک و بیماری زا احتمالاً در طول رشد، برداشت، حمل و نقل، پردازش و جابجایی به سبزیجات منتقل می شوند.
لازم به توضیح است که سبزیجات به طور ویژه می توانند حاوی ارگانیسم های تک سلولی مانند آمیب های آزاد باشند که از باکتری ها تغذیه نموده و بعضی از آن ها می توانند به شدت برای انسان مضر باشند. این باکتری های بد، که به آن ها اسب تروا می گویند، در برابر هضم مقاومت نموده و تهدیدی جدی برای هر کسی است که آن ها را می خورد.
دکتر یولاندا مورنو (Yolanda Moreno) از دانشگاه والنسیا در این رابطه می گوید: محیط های مرتبط با غذا محل دیدار ایده آلی برای آمیب های آزاد و باکتری های بیماری زا ایجاد می نمایند. با این حال، مطالعات نسبتاً کمی در خصوص تنوع آمیب های آزاد در سبزیجات ارگانیک و نقش آن ها در انتقال پاتوژن های انسانی اجرا شده است.
این تیم نمونه هایی از کاهو و اسفناج را از سوپرمارکت های محلی والنسیا بین نوامبر 2020 تا می 2021 جمع آوری نموده و سپس از یک تکنیک علمی ویژه برای شناسایی دی ان ای هر باکتری موجود در آمیب استفاده کردند. انواع اصلی باکتری های شناسایی شده در این محصولات، فلاووباکتریوم و سودوموناس بودند که معمولاً در انسان ایجاد بیماری نمی نمایند.
با این حال، دانشمندان 52 نوع باکتری مضر از جمله لژیونلا، سالمونلا و آرکوباکتر را در یک سوم نمونه ها پیدا کردند. به گزارش سیناپرس، این گونه ها می توانند باعث بیماری های جدی مانند ذات الریه و بیماری های دستگاه گوارش شوند.
باید توجه داشت که گونه دیگری به نام Vermamoeba vermiformis که اغلب باعث عفونت های شدید می گردد در یک پنجم از نمونه های سبزیجات پنهان شده بود.
محققان دریافتند Acanthamoeba castellanii، یک باکتری که قادر به ایجاد کوری و آنسفالیت است، تقریباً در دو سوم نمونه ها (63 ٪) شناسایی شد.
دکتر مورنو در این رابطه می گوید: وجود باکتری های تهدید نماینده سلامت عمومی در داخل آمیب های آزاد نشان می دهد که آن ها وسایل نقلیه ای هستند که می توانند به راحتی عوامل بیماری زا را منتقل نمایند که قادر به آلوده کردن انسان و ایجاد مسائل سلامتی به وسیله سبزیجات ارگانیک آلوده هستند.
این آلودگی می تواند در نتیجه تغذیه خاک با کود های آلی مانند کود دامی و لجن فاضلاب و آب ایجاد گردد. دکتر مورنو در خاتمه توضیحات خود می گوید:سبزیجات برگ دار به علت نزدیکی به زمین و احتمال مصرف بدون پخت، به طور ویژه در معرض آلودگی مدفوع هستند.
توضیح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن به تازگی در سی و دومین کنگره اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماری های عفونی ECCMID در لیسبون، پرتغال ارائه شد.
منبع: سیناپرس
منبع: فرادید