7 تمرین برای تقویت فکر

به گزارش وبلاگ بهابادی، خبرنگارانـ در حالی که می دانید باید در طول هفته ورزش کنید، آیا می دانید که انجام تمریناتی برای تقویت فکر نیز دارای اهمیت است؟ ورزش فکر به افزایش قدرت مغز و تقویت حافظه یاری می نماید. بسیاری از محققان معتقدند که این توصیه برای سلامت مغز نیز مفید است.

7 تمرین برای تقویت فکر

به گزارش وبلاگ بهابادی، این روز ها آموزش مغز که راهی برای افزایش سرعت پردازش و حتی تقویت هوش در رسانه های اجتماعی است، تبلیغ می گردد. در حالی که بسیاری از دانشمندان علوم شناختی اظهار داشته اند ادعا های مربوط به آموزش مغز اغراق آمیز و گمراه نماینده هستند، تحقیقات زیادی وجود دارند که نشان می دهد انواع خاصی از فعالیت ها می توانند برای سلامت مغز مفید باشند.

برای تقویت فکر خود چه کاری می توانید انجام دهید؟

خاصیت انعطاف پذیری مغز به فرد اجازه می دهد حتی با افزایش سن سازگار و تطبیق پذیر گردد. همانطور که چیز های تازهی یاد می گیرید، می توانید راستا ها و شبکه های عصبی را تقویت کنید. این کار به تقویت مغز یاری می نماید؛ اما می تواند باعث انعطاف پذیری و تطبیق پذیری بیشتری در برابر تغییرات گردد. این مزایا مخصوصاً می تواند برای تیز نگه داشتن فکر هم زمان با افزایش سن مفید باشد. در یک مطالعه گسترده که بیش از 2800 شرکت نماینده بالای 65 سال در آن حضور داشتند، هریک از آنها در یکی از سه شکل مختلف آموزش شناختی شرکت کردند که شامل آموزش سرعت پردازش، آموزش حافظه و آموزش استدلال بود.

محققان دریافتند کسانی که در گروه سرعت پردازش هستند، بیشترین مزایا را دریافت می نمایند. شاید به این علت باشد که آموزش منجر به الگوی فعال سازی مغز به شکل گسترده تری انجام می گردد. با این حال هر سه گروه از مزایای آن بهره مند شدند و از کاهش شناختی مربوط به سن که حداقل پنج سال به طول انجامید، محافظت می نمایند. واضح است که برخی فعالیت های فکری می توانند فواید مهم مغزی داشته باشند.

حالا می خواهیم برخی از تمرینات مغزی را که می توانید در خانه انجام بدهید، آنالیز کنیم. این بازی های مغزی برای هوشمندسازی بیشتر طراحی نشده اند، اما به طور منظم آن ها را تمرین کنید تا از نظر فکری تیزتر و از نظر قدرت یادگیری قوی تر شوید.

1ـ برای مراقبت از فکر از بدن تان مراقبت کنید

اگر می خواهید از فکر خود مراقبت کنید، باید مراقبت از بدن خود را یاد بگیرید. تحقیقات بار ها و بار ها نشان داده است، افرادی که رفتار های سالمی مانند ورزش و تغذیه مناسب دارند، کمتر در معرض افت شناختی مرتبط با فرایند پیری قرار می گیرند. مطالعات صورت گرفته در سال 2006 نشان می دهد که ورزش می تواند شما را باهوش تر کند و با افزایش سن از مغز در برابر انقباض محافظت کند. 3 تحقیقی که در سال 2013 روی موش ها انجام شد، نشان داده است که ورزش می تواند نوروژنز یا تشکیل سلول های تازه مغزی را در هیپوکامپ مغز افزایش بدهد.

یک مطالعه منتشر شده در سال 2013 رفتار های سالم را در حدود 2300 مرد در طول 30 سال آنالیز نموده است. محققان رفتار ها و توانایی های شناختی شرکت نمایندگان را از دوران میان سالی آنالیز کردند و پیشرفت آن ها را در تمام دوران پیری پیگیری نموده اند. در نهایت پژوهشگران دریافتند مردانی که برخی رفتار های سالم را انجام می دهند، حدود 60 ٪ کمتر با افزایش سن دچار نقص شناختی و زوال عقل می شوند.

این رفتار های سالم شامل سیگار نکشیدن، حفظ شاخص توده بدنی سالم، ورزش منظم، مصرف اندازه زیادی سبزیجات و میوه ها و مصرف نکردن الکل است؛ بنابراین اگر می خواهید فکر تیزبین داشته باشید، ابتدا کار روی سلامت جسمی خود را آغاز کنید. به پیاده روی بروید، مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید و سعی کنید هرگونه عادت بد مانند مصرف نوشیدنی های الکلی یا استعمال دخانیات را کنار بگذارید. برخی از این ها ممکن است سختتر از موارد دیگر باشد؛ اما سلامت مغز شما در سال های آینده را تضمین خواهد نمود.

2 ـ نقشه شهر خود را ترسیم کنید

حتما با چشمان بسته می توانید خیابان های محله خود را تجسم کنید. سعی کنید با کشیدن نقشه شهر یا محله خود حافظه تان را به چالش بکشید. تقلب نکنید! سعی کنید خیابان های اصلی، خیابان های فرعی و نشانه های محلی را در آن بگنجانید. پس از انتها کار نقشه ترسیمی خود را با نقشه واقعی منطقه مقایسه کنید. آیا برخی خیابان ها و کوچه های فرعی را فراموش نموده اید؟ اگر این فعالیت را بیش از حد آسان می دانید، سعی کنید منطقه ای را که آشنایی کمتری با آن دارید، مانند نقشه کل ایالات متحده یا نقشه اروپا را ترسیم کنید و سعی کنید برچسب ها را به هر استان یا کشور بچسبانید. ممکن است رانندگی به سمت سوپرمارکت یا مطب پزشک ساده به نظر برسد. با این حال خود را مجبور کنید تا راستا را به یاد داشته باشید و منطقه ها مختلف مغز خود را فعال کنید.

3ـ مهارت تازه یاد بگیرید

این تمرین برای تقویت مغز احتیاج به کمی تعهد دارد؛ اما تمرینی است که می تواند بیشترین مزایا را برای شما داشته باشد. یادگیری یک مهارت تازه یکی از راه های سر زنده نگه داشتن مغز برای مواجهه مداوم با چالش های تازه است. محققان در یک مطالعه افراد مسن را به یادگیری مهارت های تازه مختلف از عکاسی دیجیتال گرفته تا خیاطی وا داشتند. آن ها سپس آزمایشات حافظه را انجام دادند و گروه های آزمایش را با گروه های کنترل مقایسه کردند. کسانی که در گروه های کنترل بودند، مشغول فعالیت هایی جالب و سرگرم نماینده بودند؛ اما از نظر فکری مانند تماشای فیلم و گوش دادن به رادیو مشکل خاصی نداشتند.

محققان دریافتند فقط آن دسته از شرکت نمایندگان که مهارت تازهی را آموخته اند، در تست ها بهبود سرعت پردازش حافظه را تجربه نموده بودند. آن ها بعلاوه کشف کردند که این بهبود در قدرت حافظه با آزمایش دوباره یک سال بعد هم هنوز وجود دارد. برخی از مواردی که ممکن است بخواهید امتحان کنید شامل یادگیری زبان تازه، یادگیری نواختن ساز موسیقی یا یادگیری یک تفریح تازه است. علاوه بر اینکه مهارت های خود را توسعه می دهید و به موفقیت بیشتری دست می یابید، فکر خود را تقویت می کنید و به طور مداوم خواهید آموخت.

4ـ سعی کنید از دست غیر غالب خود بهره ببرید

در مرحله بعدی یک تمرین جالب مغزی وجود دارد که به گفته یک متخصص مغز و اعصاب ممکن است به سر زنده نگه داشتن مغز یاری کند. لارنس کاتز، متخصص مغز و اعصاب در کتاب خود می نویسد که چگونه مغز خود را زنده نگه دارید. او 83 تمرین را برای یاری به جلوگیری از دست دادن حافظه و افزایش تناسب اندام توصیه می نماید. از دست غیر غالب خود برای تقویت فکر بهره ببرید. از آنجا که استفاده از دست مخالف بسیار چالش برانگیز است، می تواند راهی عالی برای افزایش فعالیت مغز باشد.

هنگامی که می خواهید شام بخورید یا زمانی که قصد یادداشت موردی را دارید، دست خود را عوض کنید. قطعاً سخت خواهد بود؛ اما اصل ماجرا دقیقاً همین است. موثرترین فعالیت های مغزی تمریناتی هستند که آسان نیستند. در مرحله بعدی فعالیتی است که احتمالاً هر روز آن را انجام می دهید؛ اما ممکن است متوجه نشوید که این فعالیت برای تقویت قدرت فکری شما چقدر مفید است.

5ـ اجتماعی باشید

مطالعات سال 2019 نشان می دهد افرادی که از نظر اجتماعی فعال هستند؛ نیز در معرض خطر کمتری از ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر قرار دارند. معاشرت موجب درگیر شدن منطقه ها مختلفی از مغز می گردد و بسیاری از فعالیت های اجتماعی و فعالیت جسمی مانند ورزش گروهی برای فکر مفید هستند.

اگر درون گرا باشید، جستجوی تعاملات اجتماعی می تواند برای مغز در کوتاه مدت و بلند مدت مفید باشد. برخی از ایده ها برای داشتن اشتغال اجتماعی شامل ثبت نام برای فرصت های داوطلبانه در جامعه، عضویت در یک باشگاه، ثبت نام در یک گروه محلی برای پیاده روی و ارتباط نزدیک با دوستان و خانواده خود می گردد.

6ـ مراقبه کنید

در مرحله بعد یک تمرین مغزی وجود دارد که هزاران سال است مورد استفاده قرار می گیرد و اخیراً به علت اثربخشی خود قابل توجه است. مراقبه یک تمرین مغزی است که شاید آن را در نظر نگرفته اید و بسیار موثر است. به طور خاص روان شناسان، رهبران تجارت و پزشکان سلامت از آگاهی فکر حمایت می نمایند. قبل از اینکه بگویید این سنت باستانی بودایی در عصر تازه است، نتایج برخی از تحقیقات را دنبال کنید که فواید مراقبه را نشان می دهد.

مطالعات صورت گرفته در سال 2007 نشان می دهد که مراقبه و فکر آگاهی می تواند به درگیری راستا های عصبی یاری کند؛ درنتیجه مهارت های مشاهده را بهبود ببخشد و انعطاف پذیری فکری را افزایش بدهد. تحقیقات 2007 بعلاوه نشان داده است که مراقبه می تواند به بهبود توجه، تمرکز، همدلی و حتی ایمنی یاری کند. مطالعات حاکی از آن هستند که مراقبه حتی ممکن است ظرفیت حافظه فعال را افزایش بدهد.

آیا آماده این تمرین هستید؟ می توانید یک راهنمای سریع برای تمرین مراقبه فکر آگاهی را مطالعه کنید. علاوه براین برخی نکات مفید را برای ترکیب فکر آگاهی در زندگی روزمره خود آنالیز کنید.

7ـ بازی هایی برای تقویت حافظه

احتمالاً شما درباره برخی از بازی های آموزش حافظه، وب سایت ها و برنامه هایی که در آن وجود دارد، شنیده اید و حتی آن ها را امتحان نموده اید. بسیاری از این ابزار ها ادعا می نمایند که این تمرینات رایانه ای مغز می تواند انعطاف پذیری فکری مخاطب را افزایش بدهد، از نظر فکری با افزایش سن از قابلیت بیشتری برخوردار باشد و حتی از هوش بیشتری بهره مند گردد. درحالی که هنوز بحث های زیادی در خصوص صحت این ادعا وجود دارد، این احتمال است که انجام این نوع بازی های فکری برای مغز مفید باشد.

این امر هنوز قابل بحث است. اگر فکر می کنید از چنین بازی هایی لذت خواهید برد، می توانید فهرست خوبی از منابع تقویت حافظه را پیدا و آن ها را آنالیز کنید. با این حال اگر شما زمان زیادی را صرف خیره شدن به صفحه رایانه یا تلفن هوشمند خود نموده اید، وقت آن است که زمانی را برای یک پیاده روی کوتاه، لذت بردن از یک تفریح تازه یا حتی ملاقات با یک دوست اختصاص بدهید. همه این فعالیت ها می توانند تأثیرات طولانی مدت عمده ای بر سلامت و شادابی مغز شما داشته باشند.

منبع: verywellmind

منبع: فرارو

به "7 تمرین برای تقویت فکر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 تمرین برای تقویت فکر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید