چای خورها بخوانند

به گزارش وبلاگ بهابادی، موزه تخصصی چای لاهیجان، در واقع مقبره کاشف السلطنه است که بذر چای را برای کاشت در مزارع به ایران آورده است.

چای خورها بخوانند

چای ، این نوشیدنی گرم و معطر بهشتی که مثل جادوگری قدرتمند، خستگی کار روزانه را در چشم به هم زدنی از بین می برد، محبوب دل بیشتر ایرانی هاست. شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید چای هم موزه دارد! موزه چای یکی از جاهای دیدنی لاهیجان به شمار می رود که هر ساله تعداد زیادی چای خور و چای دوست را به سوی خود می کشاند. با صفحه گردشگری مجله وبلاگ بهابادی همراه باشید تا با هم از این موزه دیدن کنیم.

موزه چای کجاست؟

لاهیجان به شهر چای ایران شهرت دارد. مزارع چای یکی از دیدنی ترین چشم اندازهای این شهر است. موزه چای در خاتمهی خیابان کاشف شرقی، بعد از میدان دکتر حشمت لاهیجان قرار گرفته است. این موزه به صورت تخصصی تاریخ ورود چای به ایران را از ابتدا تا خاتمه به بازدیدکنندگان نشان می دهد. نکته جالب اینکه آرامگاه کاشف السلطنه، پدر چای ایران نیز در همین مجموعه قرار گرفته است.

کاشف السلطنه که بود؟

همه چای خورهای قهار ایرانی به کاشف السلطنه مدیون هستند. اگر این فرد نبود، شاید اکنون از لذت نوشیدن یک لیوان چای تازه دم محروم بودیم. کاشف السلطنه در زمان قاجار زندگی می کرد و به عنوان سفیر ارشد ایران به هند رفت. در آنجا با کشت چای آشنا شد و هنگام برگشت مقدار زیادی نهال و بذر این گیاه را با خود آورد. این فرد بود که چای کاری را در گیلان و به ویژه لاهیجان رواج داد. به همین دلیل به این فرد، پدر چای ایران می گویند. مقبره کاشف السلطنه که همان موزه تخصصی چای به شمار می رود، بنایی بلندقامت از سنگ مرمر است.

در موزه تخصصی چای چه خبر است؟

سالن اصلی موزه تاریخ چای ایران دو طبقه است. تزیینات چوبی و سنتی درون سالن، با الهام از فرهنگ بومی منطقه، منظره بی­ نظیری را به گردشگران نشان می دهد.

در موزه چای، سماورهای بزرگ و کوچک ذغالی با نشان روسی، قوری های خوش رنگ و نگار چینی، سرویس های متعدد قهوه خوری بازمانده از دوره قاجار و پهلوی، قندشکن، قهوه خوری چینی، سینی نقره، پیمانه و جعبه چای، چپق، کیسه توتون، نعلبکی های قدیمی، نمونه دانه­ های چای، منقل و اشیای مرتبط در زمینه صنعت چای و مراحل دم کردن آن را می بینید.

اسناد، مدارک و دست نوشته های کاشف السلطنه به همراه عکس ها و سردیس او از دیگر اشیایی است که در موزه به نمایش درآمده است. دو دستگاه ساخت و پرداخت چای، یک ساطور برای خرد کردن برگ خشک چای و وسیله ای برای حمل چای از دیگر دیدنی های موزه هستند. مقبره کاشف السلطنه نیز در طبقه همکف قرار گرفته است.

طبقه دوم این موزه، مربوط به بخش مردم­ شناسی است. در ویترین های آن، وسایلی مانند ظروف مسی، ظروف سفالی، انواع روشنایی (چراغ و پیه سوز)، وسایل چوبی (پیمانه شیر، هاون چوبی، تغار، انواع قاشق چوبی)، اسناد و قباله های گوناگون، تسبیح، جاجیم و پوشاک محلی مردم قاسم آباد، دیلمان، املش و … دیده می شوند. در مجموع در بازدید از این موزه با 532 ابزار تاریخی روبه رو می شوید.

نکات مهم در بازدید از این موزه

از این موزه می توانید رایگان بازدید کنید. همچنین در نظر داشته باشید مقبره کاشف السلطنه در جهت شیطان کوه یا بام سبز لاهیجان قرار گرفته است. بنابراین هنگام بازدید از این جاذبه پرطرفدار لاهیجان، می توانید برای سر زدن به موزه نیز برنامه ریزی کنید. موزه برای بازدید افراد با نیازمندی های خاص، بدون مشکل است. همچنین خانواده های دارای فرزند اوتیسم به راحتی می توانند از موزه بازدید کنند. بازدید از این مکان نیاز به تجهیزات خاصی ندارد. عکاسی بدون سه پایه آزاد است.

منبع: پیام دلتا

به "چای خورها بخوانند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چای خورها بخوانند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید