روانشناسی ازدواج و ویژگی های یک همسر مناسب
به گزارش وبلاگ بهابادی، روانشناسی ازدواج بالا بردن آگاهی و توانایی در رابطه با انتخاب همسر مناسب را پیش از ازدواج، برای انتخابی درست و هوشمندانه ضروری می داند.
یکی از روانشناسانی که در زمینه روانشناسی ازدواج بسیار کار نموده است باربارادی آنجلس می باشد. وی کتاب های بسیاری در رابطه با روانشناسی ازدواج به چاپ رسانده و سمینارهای زیادی را در این رابطه برگزار نموده است. در ادامه به ویژگی هایی اشاره می کنیم که از نظر باربارادی آنجلس ضروری است در همسر آینده خود به دنبال آن باشید.
تعهد به رشد شخصی
روانشناسی ازدواج می گوید مهم است کسی را پیدا کنید که نه تنها به عظیم شدن و رشد شخصی علاقه مند است بلکه در این راستا کاری نیز صورت می دهد. بسیاری از مردم در حد صحبت کردن به بهبود و ارتقا شخصی می پردازند. هنگامی که همسرتان با هدف گذاری در زندگی خود و نیز رسیدن به آنها از ترک سیگار گرفته تا شکیبا شدن در برابر شما و یا اعتماد به نفس خود را بالا بردن و ... به خود انگیزه می بخشد به او احترام خواهید گذاشت و به او اعتماد خواهید کرد .
سوالاتی که می توانید در رابطه با تعهد به رشد شخصی از همسرتان بپرسید:
- ظرف ده سال گذشته در رابطه با عواطف و احساسات خود چه چیزی را آموخته اید؟ این آموخته ها چه تغییراتی را در شما ایجاد نموده؟
- از روابط گذشته خود چه چیزی آموخته اید؟ در روابط فعلی خود تا چه حد متفاوت عمل می کنید؟
- عظیم ترین نقاط ضعف شما کدامند و فکر می کنید منشا آنها چیست؟
- هنگامی که در گذشته دچار بحران می شدید از چه منابعی یاری می گرفتید؟ (کتاب، مشاوره، روانکاوی و...). آیا مفید واقع می شدند؟
- ظرف پنج سال آینده می خواهید چه تغییراتی نموده باشید؟ خصوصیاتی که مایلید واجد آن باشید یا از آن رهایی یابید چیست؟
باز بودن روحی و احساسی
از نظر روانشناسی ازدواج چنانچه همسرتان نتواند احساسات خود را با شما در میان بگذارد، آمادگی یک رابطه صمیمی را ندارد. او در واقع باید دارای سخاوت احساسی باشد. کسانی که از لحاظ احساسی خسیس هستند عملا شما را وادار می نمایند که از آنها گدایی عشق کنید. باز بودن احساسی یک فرد عملا کلید قلب او را به شما می دهد.
سوالاتی که می توانید در این رابطه از او بپرسید:
- آیا در هنگام بیان احساسات خود با کسانی که دوستشان دارید راحت هستید؟ در حال حاضر در زندگی خود به چه کسی می گویی دوستت دارم؟
- صحبت درباره چه احساساتی بیش از بقیه برایتان مشکل و یا بیش از بقیه ساده است؟ آیا این موضوع با گذشت زمان تغییری می نماید؟
- معمولا چه وقت از احساسات خود با دیگران صحبت می کنید؟ پس از این کار چه احساسی دارید؟
- آیا فکر می کنید که عدم توانایی تان در بیان احساسات، در روابط شما سبب مسائلی شده باشد؟
- چنانچه از همسر قبلی تان بپرسیم که آیا از لحاظ روحی و احساسی باز هستید یا خیر، چه خواهد گفت؟
تاکید روانشناسی ازدواج بر صداقت
صداقت درستی و قابل اعتماد بودن از منظر روانشناسی ازدواج از ضروری ترین اجزای یک رابطه سالم هستند. دانستن این که می توانید بر روی همسر خود حساب باز کنید حس امنیت فوق العاده ای به شما خواهد داد چرا که او در همه حال با شما صادق است .
آثار دراز مدت عشق ورزیدن به کسی که به او اعتماد کامل ندارید برای اعتماد به نفس شما و رابطه تان مخرب خواهد بود. یکی از مخرب ترین راه هایی که زوجین می توانند عشق شور حرارت رابطه خود را بکشند و صمیمت را از بین ببرند باز گو نکردن حقیقت است. پیدا کردن یک همسر صادق به معنای جست و جوی کسی ست که : با خود، دیگران و شما صادق باشد.
بعضی از نشانه های صادق بودن عبارت است از:
هیچ قسمتی از شخصیت خود را از شما پنهان نخواهد نمود.
این طور نیست که برای دفاع از خود، فقط چیزی را به شما بگوید که شما دوست دارید.
بدون اینکه مجبور باشید با سیاست و یا زور حقیقت را از او بیرون بکشید، خودش تمامی حقیقت را با شما در میان خواهد گذاشت.
اهل بازی کردن روانی نیست. بازی هایی نظیر: حدس بزن (احساساتم را به تو نمی گویم و تو مجبوری حدس بزنی)، حسود شو(تنها چیزهایی که حسادتت را بر می انگیزد به تو می گویم تا بدین ترتیب احساس کنترل و رجحان کنم) و... تمامی این بازی ها با بی صداقتی سر و کار دارند.
پختگی و مسئولیت پذیری
اگر شخصی که قرار است همسر شما گردد به پختگی و مسئولیت پذیری نرسیده باشد احساس خواهید کرد که بیشتر یک بچه را به فرزند خواندگی گرفته اید تا اینکه معشوقی را برای خود یافته باشید.
بعضی از نشانه هایی که دال بر پختگی و مسئولیت پذیری طرف مقابل است عبارت است:
او می تواند از خود خوب مراقبت کند (برای خود پول کافی در بیاورد، خوب تغذیه کند، مکان زندگی خود را تمیز نگه دارد و....)
او مسئولیت پذیر است (به وعده های خود عمل می نماید، فراموش نمی نماید و...)
او واجد حس احترام است (برای حریم شخصی خود و دیگران احترام قایل است و...)
اعتماد به نفس
یکی از عظیمترین اشتباهاتی که به هنگام انتخاب همسر می کنیم توجه به این موضوع است که چقدر ما را دوست دارد و چه رفتاری با ما دارد به جای آنکه دقت کنیم که با خودش چه رفتاری دارد.
روانشناسی ازدواج می گوید هر چه اعتماد به نفس طرف مقابلتان بهتر باشد رابطه تان قوی تر خواهد بود بنابراین مهم است که به دنبال نشانه هایی باشیم که حاکی از اعتماد به نفس بالای یک شخص باشد :
او به آنچه هست افتخار می نماید
او به خودش آسیب نمی رساند و به خوبی از خود مراقبت می نماید.
او به دیگران اجازه نمی دهد با او بد رفتاری نمایند.
اعتماد به نفس واقعی خود را در عمل نیز نشان می دهد و به ما انگیزه می دهد که ریسک کنیم، رویاهایمان را تعقیب کنیم و فراتر از منطقه امن خود قدم بگذاریم .
سوالاتی که در رابطه با اعتماد به نفس می توانید از همسر/ نامزد خود بپرسید:
- به چه چیزی بیش از هر چیز دیگر در زندگی خود افتخار می کنید؟ (توجه داشته باشید که به راحتی چیزی برای گفتن پیدا می نماید یا خیر)
- در گذشته از لحاظ احساسی و روحی چه بدرفتاری هایی را از جانب دیگران با خود تحمل نموده اید؟ آیا باز هم آنها را تحمل خواهید کرد؟
- چه کارهایی انجام می دهید که نشانگر عشق و توجه شما نسبت به خودتان است؟ (حمام در وان پر از کف، ماساژ، تعطیلات ویژه و...)
- بدترین عادتهایتان در رابطه با سلامتی و زندگی کدامند؟
- چه ریسک هایی تا به حال در زندگی خود نموده اید؟ آخرین ریسکی که کردید چه بوده است؟ آیا مواردی بوده اند که از ریسک کردن خودداری نموده باشید؟
نگرش مثبت در زندگی
طبیعتا آدم های منفی روابطی منفی و آدم های مثبت روابطی مثبت می آفرینند توجه داشته باشید که آدم های منفی اجازه می دهند که ترس و نگرانی آنها را اداره کند. به آینده بدبین هستند. به آسانی به کسی اعتماد نمی نمایند. ولی آدم های مثبت همواره بر روی پیدا کردن راه چاره تمرکز می نمایند. موانع را به فرصت و سختی ها را به درس هایی سازنده بدل می نمایند. به توانایی های خود در بهبود شرایط و اوضاع اعتماد دارند. خوشبین هستند و باور دارند که اوضاع را همواره می توان بهتر کرد. به همین دلیل در مباحث روانشناسی ازدواج ذکر شده است که با کسی ازدواج کنیم که نگرشی مثبت به زندگی دارد. عشق یک نیروی مثبت است، بدین معنا که در فضایی مثبت رشد خواهد نمود و در فضای منفی پژمرده خواهد شد.
سوالاتی که در رابطه با نگرش مثبت و مثبت اندیشی در زندگی می توانید از همسر/ نامزد خود بپرسید:
- آیا احساس می کنید که مردم اساسا خوب هستند یا اساسا بد هستند؟
- هنگامی که به یکباره مسائل زیادی برایتان به وجود می آید، عکس العمل تان چیست؟ چه ذهنیاتی به سراغتان می آید؟ مثالی بزنید.
- مهمترین درس هایی که در زندگی در رابطه با درد و رنج آموخته اید کدامند؟
- آیا باور دارید که شرایط و اوضاع همواره به بهترین نحو ممکن تمام می گردد؟ صرف نظر از اینکه پاسخ تان مثبت است یا منفی، شرح دهید که چرا؟
- چنانچه قرار باشد به بچه هایتان دلیل این که چرا جهان این گونه است را شرح دهید، چه خواهید گفت؟
انتخاب همسر مناسب یکی از مهمترین تصمیمات زندگی هر فرد است. مشاوره و روانشناسی ازدواج می تواند شما را در این راه یاری کند.
منبع: setare.com