دستور تهیه کمپوت گیلاس

به گزارش وبلاگ بهابادی، اگر بخواهیم درمورد کمپوت گیلاس و خواص سرشار آن صحبت کنیم، باید سراغ مهم ترین جزء این کمپوت، یعنی گیلاس برویم. گیلاس یک منبع غنی از فیبر، ویتامین های آ و سی، پروتئین و موارد مفید دیگر است. هر واحد از میوه گیلاس (یک فنجان) حدود 90 کالری انرژی دارد. مواد معدنی موجود در گیلاس عمدتاً شامل مس، روی و منگنز است. در این مقاله جدا از ذکر خواص این کمپوت، طرز تهیه کمپوت گیلاس در خانه را هم یاد می گیریم.

دستور تهیه کمپوت گیلاس

فیبر موجود در کمپوت گیلاس، به تقویت دستگاه های بدن، خصوصاً دستگاه گوارش یاری می نماید. گیلاس بعلاوه یک آنتی اکسیدان قوی است که اثرات ضدسرطانی بر بدن دارد. قند موجود در گیلاس نه تنها برای افراد دیابتی مضر نیست، بلکه از نظر یاری به فراوری انسولین و تنظیم سطح قند خون، برای آن ها مفید هم هست. البته توجه کنید که شکر به کار رفته در کمپوت گیلاس، از این مبحث خارج است و باید درمورد آن مراقب بود. منابع ویتامینی گیلاس هم در سلامت و تقویت پوست و مو نقش مؤثری بر عهده دارند.

طرز تهیه کمپوت گیلاس

تهیه کمپوت گیلاس بسیار ساده و سریع است. تهیه کمپوت از گیلاس، یک روش عالی برای نگهداری این میوه است. در ادامه مراحل کار را دسته بندی نموده و قدم به قدم تا تهیه یک کمپوت خوشمزه با ماندگاری بالا پیش خواهیم رفت. در این مطلب کوشش نموده ایم تا همه ترفندها و نکات تهیه کمپوت گیلاس را توضیح داده و روش تهیه را با انواع ذائقه ها هماهنگ کنیم .

مواد لازم برای تهیه کمپوت گیلاس خانگی

  • 1 کیلوگرم گیلاس (سعی کنید گیلاس هایی خوش ظاهر و سالم را انتخاب کنید. برای تهیه کمپوت، به هیچ وجه سراغ میوه های له شده یا خراب نروید.)
  • 3 پیمانه شکر (اگر دوست دارید کمپوت شیرین تری داشته باشید، تا 4 پیمانه هم می توانید شکر اضافه کنید. بعلاوه می توانید اندازه شکر را تا 1 و نیم پیمانه کاهش دهید تا کمپوتتان شیرینی ملایم و کمتری داشته باشد.)
  • 6 پیمانه آب

درصورت تمایل، می توانید اندازه این مواد را به یک نسبت تغییر دهید.

روش تهیه کمپوت گیلاس:

برای آماده کردن کمپوت خوشمزه گیلاس، ضروری است بعد از تهیه مواد اولیه، مراحل زیر را طی کنید:

آماده کردن گیلاس ها

این مرحله، مرحله آماده سازی گیلاس ها است. آن ها را به خوبی شستشو دهید و چوبشان را جدا کنید. گیلاس های له شده یا نامناسب را در همین مرحله از سایر گیلاس ها جدا کنید. گیلاس های تمیز و بدون چوب را راهی مرحله بعد کنید.

خارج کردن هسته ها

این مرحله یک مرحله دلخواه است. اگر مایلید که گیلاس های درون کمپوت بدون هسته باشند، همینجا هسته ها را از میوه خارج کنید. برای این کار، می توانید از هسته گیر یا یک نی محکم بهره ببرید. البته نصف کردن گیلاس ها هم می تواند یک روش برای جدا کردن هسته از آن ها باشد که ظاهر زیبای میوه را هم دچار مشکل نمی نماید.

انتخاب شیشه مناسب

برای این که در زمان صرفه جویی کنید، در همین مرحله سراغ آماده کردن شیشه های کمپوت بروید. شیشه های مناسبی که انتخاب نموده اید را چند دقیقه در آب جوش بجوشانید تا همه آلودگی ها از محفظه حذف شوند. با این کار، احتمال کپک زدن یا سایر مسائل بهداشتی را با استریله کردن شیشه ها کاهش خواهید داد. پس از مدت کوتاهی، شیشه ها را از آب خارج نموده و اجازه دهید خشک شوند.

جوشاندن آب و شکر

آب و اندازه مد نظرتان از شکر را در قابلمه ریخته و با حرارت میانه رو به بالا بجوشانید. تا زمانی که شکرها کاملاً در آب حل شوند، به حرارت دادن محلول ادامه دهید. پس از اینکه متوجه شدید همه شکرها در آب حل شده اند، شعله را خاموش نموده و قابلمه را از روی اجاق بردارید.

ریختن کمپوت در شیشه ها

حالا زمان پر کردن شیشه ها رسیده است. گیلاس ها را درون شیشه کمپوت بریزید و از فشار دادنشان خودداری کنید. فشار دادن گیلاس ها به درون شیشه، باعث له شدنشان می گردد، فقط کافی است خیلی معمولی میوه ها را روی هم بریزید. توجه کنید که سر هر شیشه را حداقل تا 1 سانتی متر خالی باشد. به طوری که حتی پس از اضافه کردن شربت در مرحله بعد، سر شیشه ها همچنان به همین اندازه خالی بماند.

اضافه کردن شربت شکر

در این مرحله، شربت آب و شکری که در دو مرحله قبل تهیه نموده اید را روی گیلاس های درون شیشه بریزید. شربت را طوری در شیشه ها بریزید که روی گیلاس ها کاملاً پوشیده گردد . حتی پس از اضافه کردن شربت هم کمی از سر شیشه را خالی بگذارید. اگر شیشه ها پر شدند، ایرادی ندارد که اندازهی از میوه ها یا شربت را خالی کنید. در صورت اضافه آمدن میوه، تعداد شیشه ها را افزایش دهید ولی به هیچ عنوان محفظه های نگهداری شربت را کاملاً تا سر پر نکنید.

اجرای یک ترفند مهم

این مرحله، مرحله پیاده سازی یک ترفند برای داشتن کمپوتی با ماندگاری بالا است. پس از آماده شدن شیشه ها، دربشان را محکم ببندید و آن ها را درون یک قابلمه بچینید. قابلمه ای را انتخاب کنید که کمی مرتفع تر از شیشه ها باشد و آن را تا روی شیشه ها پر از آب کنید. شعله را روی حرارت بالا تنظیم نموده و اجازه دهید آب به مرحله جوشیدن برسد. از زمان جوشیدن آب، 15 الی 20 دقیقه صبر کنید و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید. شیشه های کمپوت گیلاس را با احتیاط از آب خارج نموده و اجازه دهید خشک شوند. کمپوت گیلاس شما آماده است، نوش جان!

کلام آخر

با طی کردن مراحل بالا می توانید یک کمپوت گیلاس خوشمزه و سالم خانگی با ماندگاری بالا را تهیه کنید. این کمپوت را می توانید با خیال راحت در کابینت نگهداری کنید. البته پس از باز کردن هر شیشه، سعی کنید محتویاتش را به سرعت مصرف کنید. بعلاوه دقت داشته باشید که شیشه باز شده حتماً درون یخچال نگهداری گردد. در کل توصیه می گردد هر شیشه ای که درش به خوبی پلمپ و محکم نشده را در یخچال و محیط سرد نگهداری کنید. نکات ذکر شده در مراحل تهیه، برای ممانعت از کپک زدن یا خراب شدن کمپوت کافی هستند ولی به هرحال ضروری است که از شیشه ها و محتویاتشان به خوبی نگهداری کتید تا کیفیت کمپوت حفظ گردد.

کمپوت گیلاس یک فرآورده بسیار لذیذ از میوه گیلاس است که علاوه بر طعمی بهشتی، خواص زیادی هم دارد. کمپوت کردن میوه ها، یک پیشنهاد عالی برای نگهداری شان در طولانی مدت است. برای پرهیز از محصولات صنعتی که مواد نگهدارنده و مضری دارند، می توانید طرز تهیه کمپوت گیلاس را از روی همین مطلب دنبال کنید. امیدواریم این کمپوت سالم و خوشمزه را در منزل تهیه نموده و با عزیزانتان نوش جان کنید.

منبع: اسنپ مارکت

به "دستور تهیه کمپوت گیلاس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور تهیه کمپوت گیلاس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید